Vegetarische hoofdgerechten

Het ketogeen dieet is van oorsprong niet vegetarisch, want veel gezonde vetten komen vaak uit verschillende soorten vlees en vis. Toch is het wel mogelijk om als vegetariër het keto dieet te volgen, zolang je een aantal aanpassingen maakt.

Zorg er vooral voor dat je de juiste hoeveelheid eiwitten, gezonde vetten (vooral Omega 3 vetzuren), mineralen en vitamines binnenkrijgt. Probeer zoveel mogelijke natuurlijke bronnen te gebruiken. Dus kies voor voedingsstoffen die van nature veel eiwit bevatten, zoals eieren, vegetarische soorten kaas die hoog in eiwit zijn, etc. en kies voor natuurlijke bronnen van Omega 3 vetzuren, zoals Omega 3 eieren, zeewier, algen, zuivelproducten van koeien die gras eten. Helaas zijn noten, zaden en pitten geen goede Omega 3 bronnen. Ze bevatten weliswaar vrij veel Omega 3, maar niet in de vorm die je lichaam nodig heeft, gelukkig kunnen kippen die lijnzaad eten deze Omega 3 omzetten in een voor de mens goed opneembare Omega 3 vorm. Dus Omega 3 eieren zijn een goede vegetarische bron van Omega 3 vetzuren. Het kan ook een goed idee zijn om regelmatig geitenkaas te eten, dit bevat namelijk wat heem-ijzer, net zoals overigens eieren. Je lichaam kan heem-ijzer uit dierlijke producten veel beter opnemen dan non-heemijzer uit plantaardige producten. 

Je zal vrijwel zeker supplementen nodig hebben, vooral om te zorgen dat je geen vitamine en mineralen tekorten krijgt. Helaas zijn supplementen minder effectief en kan je lichaam voedingsstoffen makkelijker uit natuurlijke voeding opnemen. 

Als je vegetariër bent en je niet lekker voelt, hou er dan rekening mee dat er een kans is dat je een tekort aan iets hebt. Gelukkig kan je dit laten testen. Je kan je huisarts vragen om een bloedtest. Het is dan belangrijk om te zorgen dat je eventuele tekorten goed aanvult. 

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.