Witte schaal met keto gnocchi

Keto gnocchi

In Italië maak je gnocchi met aardappels en tarwebloem. Deze keto gnocchi maak je met geraspte mozzarella en amandelmeel. Je kan deze gnocchi met een pastasaus naar keuze serveren. Ik serveer deze gnocchi het liefst met een pesto. Pesto is heel snel gemaakt, dus terwijl de gnocchi in de oven staan heb je tijd om de pesto te maken.

Je kan deze gnocchi zowel als een voorgerecht of een lichte maaltijd eten. De macro’s voor deze gnocchi passen heel goed binnen het keto dieet. Als je gnocchi als voorgerecht wil, dan zou ik de portiegrootte halveren.

Wit bord met keto gnocchi

Keto gnocchi

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch, Pasta, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 632kcal

Ingrediënten

  • 85 gram amandelmeel
  • 170 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel baksoda (of bakpoeder)
  • 1 theelepel psyllium
  • 1 eetlepel roomboter

Instructies

  • Zet een kom die straks in de magnetron kan op je keukenweegschaal. Weeg het amandelmeel en zet je weegschaal dan opnieuw op nul.
    Stenen kom met amandelmeel op weegschaal
  • Voeg nu de mozzarella toe en zet de weegschaal daarna opnieuw op nul.
    Stenen kom met toegevoegde geraspte mozzarella op keukenweegschaal
  • Voeg de roomkaas toe.
    Kom met amandelmeel, geraspte kaas en roomkaas
  • Meng de geraspte mozzarella kaas met het amandelmeel en de roomkaas al een beetje door elkaar heen.
    Kom met bagel beslag
  • Zet dit beslag 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal het beslag uit de magnetron en roer even goed door.
  • Zet het voor de tweede keer, 30 seconden lang op de hoogste stand in de magnetron.
  • Klop ondertussen het ei los in een kommetje of beker.
  • Voeg nu de baksoda of bakpoeder, de psyllium en de helft van het ei aan de kom met het beslag toe. Maak in een mooi elastisch deeg. Als het deeg te droog is meer ei toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, een beetje extra psyllium toevoegen en de volgende keer minder ei toevoegen. Verdeel het deeg in worstjes.
    Houten snijplank met gnocchi deeg
  • Snij het deeg in stukjes van zo'n 1,5 tot 2 cm en prak elk stukje een heel klein beetje met een vork, zodat de streepjes van de vork erop staan.
  • Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur.
  • Bak de gnocchi 5 minuten in de koekenpan op matig vuur. Terwijl de gnocchi aan het garen is kan je bijvoorbeeld een pesto saus maken.
    Koekenpan met gnocchi

Nutrition

Calorieën: 632kcal | Bruto koolhydraten: 13g | Eiwit: 32g | Vetten: 53g | Sodium: 1211mg | Kalium: 131mg | Vezel: 6g | Vitamine A: 1070IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 3µg | Calcium: 550mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 18µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 21mg | Fosfor: 362mg | Selenium: 22µg | Zink: 3mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 73% | Macro Koolhydraten: 8% | Macro Eiwitten: 19%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.