Pizza Margherita is een lekkere en eenvoudige pizza met tomaten, mozzarella en basilicum.

Voldoende eiwitten

Vooral als je vegetarisch eet, is het belangrijk dat je voldoende complete eiwitten via je voeding binnenkrijgt. Je wilt bij voorkeur geen eiwitshakes, etc. Je hebt dierlijke bronnen nodig om aan complete eiwitten te komen, want op het keto dieet kan je geen combinaties van granen en peulvruchten eten. Als vegetariër zal je waarschijnlijk dus meer zuivelproducten en eieren eten als je het keto dieet volgt. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keus en vooral in Nederland zijn er heel veel vegetarische kazen.

Pizza Margherita

Een heerlijke vegetarische keto pizza. Makkelijk om te maken en goed om mee te nemen. Lekker met een salade of op zichzelf.

Pizza bodem

  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.25 theelepel zout
  • 2 eetlepels roomboter

Pizza toppings

  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram mozzarella ((uitlekgewicht))
  • 5 gram basilicum

Pizza bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  3. Klop de eieren los met het zout. Je kan dit met een garde of met een vork doen.



  4. Rasp de kaas.



  5. Smelt de roomboter in de magnetron of in een steelpannetje.



  6. Doe de geraspte kaas en psyllium bij de eieren.



  7. Voeg de roomboter toe en meng goed door elkaar heen.



  8. Spreid het eimengsel uit over de bakplaat. Als je een ronde pizza wilt, kan je het in een ingevette springvorm doen.



  9. Zodra de oven voorverwarmd is, in de oven zetten en ongeveer [timer minutes=20]20 minuten[/timer] laten bakken totdat de bodem lichtverend aanvoelt.



Topping

  1. Maak nu een tomatensaus door de tomaten uit blik te pureren met een staafblender.



  2. Doe de gepureerde tomaten in een kom en voeg de tomatenpuree toe.



  3. Knip de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en roer door de tomatensaus.



  4. Smeer de pizza bodem in met de tomatensaus.



  5. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in plakken.



  6. Verdeel de mozzarella over de pizza bodem en zet weer in de oven.



  7. Zodra de mozzarella gesmolten is, versier je de pizza met de rest van de basilicumblaadjes.



Vegetarisch, Lichte maaltijd, Lunch, Party food
Italiaans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *