Pizza Margherita

Pizza Margherita is een lekkere en eenvoudige pizza met tomaten, mozzarella en basilicum.

Voldoende eiwitten

Vooral als je vegetarisch eet, is het belangrijk dat je voldoende complete eiwitten via je voeding binnenkrijgt. Je wilt bij voorkeur geen eiwitshakes, etc. Je hebt dierlijke bronnen nodig om aan complete eiwitten te komen, want op het keto dieet kan je geen combinaties van granen en peulvruchten eten. Als vegetariër zal je waarschijnlijk dus meer zuivelproducten en eieren eten als je het keto dieet volgt. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keus en vooral in Nederland zijn er heel veel vegetarische kazen.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Een heerlijke vegetarische keto pizza. Makkelijk om te maken en goed om mee te nemen. Lekker met een salade of op zichzelf.
No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch, Lichte maaltijd, Lunch, Party food
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 1117kcal

Ingrediënten

Pizza bodem

  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.25 theelepel zout
  • 2 eetlepels roomboter

Pizza toppings

  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram mozzarella (uitlekgewicht)
  • 5 gram basilicum

Instructies

Pizza bodem

  • Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Klop de eieren los met het zout. Je kan dit met een garde of met een vork doen.
    Kom met eieren en zout
  • Rasp de kaas.
  • Smelt de roomboter in de magnetron of in een steelpannetje.
    Gesmolten roomboter in een kopje
  • Doe de geraspte kaas en psyllium bij de eieren.
    Losgeklopte eieren met de geraspte kaas en psyllium
  • Voeg de roomboter toe en meng goed door elkaar heen.
    Kom met eierbeslag en roomboter
  • Spreid het eimengsel uit over de bakplaat. Als je een ronde pizza wilt, kan je het in een ingevette springvorm doen.
    Ovenplaat met eierbeslag
  • Zodra de oven voorverwarmd is, in de oven zetten en ongeveer 20 minuten laten bakken totdat de bodem lichtverend aanvoelt.
    Keto pizza bodem

Topping

  • Maak nu een tomatensaus door de tomaten uit blik te pureren met een staafblender.
  • Doe de gepureerde tomaten in een kom en voeg de tomatenpuree toe.
    Tomatenblokjes en tomatenpuree
  • Knip de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en roer door de tomatensaus.
    Tomatensaus met basilicum
  • Smeer de pizza bodem in met de tomatensaus.
    Pizzabodem met tomatensaus
  • Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in plakken.
    Houten snijplank met plakken mozzarella
  • Verdeel de mozzarella over de pizza bodem en zet weer in de oven.
    Plakken mozzarella op de pizza
  • Zodra de mozzarella gesmolten is, versier je de pizza met de rest van de basilicumblaadjes.
    Pizza Margherita

Nutrition

Calorieën: 1117kcal | Bruto koolhydraten: 12g | Eiwit: 71g | Vetten: 87g | Sodium: 2083mg | Kalium: 456mg | Vezel: 3g | Vitamine A: 2900IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 5µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 3µg | Vitamine E: 2mg | Vitamine K: 51µg | Calcium: 1592mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 79µg | IJzer: 5mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 88mg | Fosfor: 1231mg | Selenium: 67µg | Zink: 9mg | Netto koolhydraten: 9g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 25%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating