Zomerse maaltijdsalade met pittige kaas

Nederlandse Kaas-salade

Nederland is natuurlijk een kaasland bij uitstek. Voor deze salade wil je een kaas met pit en er is keus genoeg, bijvoorbeeld een jong-belegen boerenkaas, alleen zijn de meeste boerenkazen niet vegetarisch. Om kaas te maken heb je stremsel nodig. Een vegetarische kaas maak je met vegetarisch stremsel of microbieel stremsel. Veel traditionele kazen worden met dierlijk stremsel gemaakt en die zijn dus niet vegetarisch. Dit geldt niet alleen voor Nederlandse kazen maar ook voor buitenlandse kazen.

Verse kaas kan je overigens vrij makkelijk zelf maken, hier kan je lezen hoe je zelf bijvoorbeeld witte kaas maakt. Als je je eigen kaas maakt, kan je natuurlijk zelf bepalen wat voor stremsel je gebruikt. Stremsel is makkelijk online verkrijgbaar en om kaas te maken kan je volle melk uit de koeling van de supermarkt gebruiken. Je hebt dus geen ongepasteuriseerde melk nodig.

Windkracht 10

Ik heb gekozen voor een biologische, vegetarische kaas uit Terschelling. Hij heet Windkracht 10. Deze kaas is gemaakt met de biologische melk van koeien op Terschelling en is 10 maanden gerijpt.

Het is een krachtige kaas die je salade veel extra smaak geeft. Een echte aanrader dus!

Meer calorieën?

Het keto dieet is geen calorie-beperkt dieet. Dat kan ook niet als je meeste calorieën uit gezonde vetten komen. Als je deze salade als hoofdmaaltijd neemt is het daarom belangrijk om hem te combineren met een andere bron van calorieën. Dit kan bijvoorbeeld keto beschuit of een broodje zijn en/of een dessert.

Het vegetarische keto dieet werkt een beetje anders dan het standaard keto dieet. Dit is waarom je als vegetariër andere weekmenu’s volgt tijdens de keto challenge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.