Wok met paneer in Korma saus

Paneer Korma

Paneer kan je heel makkelijk zelf maken en kan een goede bron van eiwitten zijn voor vegetariërs. Hier kan je lezen hoe je zelf paneer maakt. Je kan dit het beste de avond van tevoren doen.

Paneer Korma heeft veel smaak door de saus met Indiase specerijen. Het is belangrijk om dit gerecht met paneer en niet met Halloumi te maken. Halloumi is te zout en te overheersend.

Korma is op zich een mild gerecht, maar wel heel kruidig. Het is dus niet heet (spicy).

Asafoetida en Fenegriek

In het originele recept gebruik je Asafoetida en fenegriek. Je kan beiden online bestellen, bijvoorbeeld bij de Kruidenkaravaan.

Als je Asafoetida in het recept gebruikt, gebruik je niet ook nogeens knoflook. Het is dus het één of het ander. Je gebruikt ook heel wat andere specerijen, maar die zijn makkelijker te vinden.

Garam Masala kan je makkelijk zelf maken, hier kan je het recept vinden. Anders kan je ook Garam Masala van het merk Jonnie Boer kopen.

Zwarte wok met Paneer Korma

Paneer Korma

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 936kcal

Ingrediënten

Korma saus

  • 4 peultjes kardemom
  • 0.5 theelepel komijnzaadjes
  • 0.5 theelepel venkelzaadjes
  • 0.5 theelepel fenegriek zaadjes
  • 0.5 theelepel koriander zaadjes
  • 0.5 theelepel chili flakes
  • 0.5 theelepel Asafoetida (optioneel)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels Garam Masala
  • 2 teentjes knoflook (niet als je Asafoetida gebruikt)
  • 4 cm gember

Paneer Korma

  • 250 gram paneer
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 50 gram snijbiet (of spinazie)
  • 300 ml kokosmelk
  • 50 gram amandelen

Instructies

Korma

  • Maak eerst de Korma pasta.
  • Haal de zaadjes uit de kardemom peultjes.
    Snijplank met kardemom
  • Zet een koekenpan op hoog vuur (zonder vet). Voeg alle droge specerijen toe en rooster ze 1-2 minuten. Haal ze daarna van het vuur af.
  • Maak de specerijen fijn in een vijzel.
  • Rasp de gember. Als je ook knoflook gebruikt, snij de knoflook dan in heel kleine stukjes.

Paneer

  • Snij de paneer in blokjes.
    Houten snijplank met blokjes paneer
  • Laat de kokosolie smelten in een koekenpan op hoog vuur.
    Wok met kokosolie
  • Hak of maal de amandelen in stukjes.
    Gemalen amandelen
  • Doe de Korma kruiden en gember in de wok.
  • Voeg de kokosmelk toe. Verwarm op matig vuur.
    Wok met kruidenpasta en kokosmelk
  • Voeg de gemalen amandelen aan de saus toe.
  • Was de snijbiet en knip in stukken. Voeg de snijbiet aan de saus toe.
  • Voeg de blokjes paneer toe. Laat een paar minuten garen op matig vuur en serveer dan direct.

Nutrition

Calorieën: 936kcal | Bruto koolhydraten: 16g | Eiwit: 27g | Vetten: 87g | Sodium: 122mg | Kalium: 356mg | Vezel: 6g | Vitamine A: 1687IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 9mg | Vitamine E: 7mg | Vitamine K: 208µg | Calcium: 705mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 18µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 100mg | Fosfor: 150mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 82% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 11%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.