Deze super snelle spinazieschotel is zo klaar en net even anders door de soldaatjes!

Hardgekookte of gevulde eieren

Ik maak deze schotel met hardgekookte eieren, maar je zou in plaats van hardgekookte eieren ook gevulde eieren kunnen doen. Eerst kook je de eieren in 8 minuten hard, dan even laten koelen. Doormidden snijden in de lengte richting en het eigeel in een kommetje doen. Meng het eigeel met wat boter en wat zout, peper en eventueel paprika of kerrie poeder en vul de eieren met dit mengsel.

Soldaatjes

Je krijgt heel mooie goudbruine knapperig soldaatjes als je amandelmeel gebruikt. Als je de hoeveelheid eiwit in de maaltijd wat wilt verhogen, kan je ook deels amandelmeel en deels lijnzaad of hennepmeel (heeft 2x zoveel eiwit als amandelmeel) gebruiken.

Keto spinazieschotel met soldaatjes en hardgekookte eieren

Spinazie

  • 1 kg spinazie
  • 1 theelepel nootmuskaat

Eieren

  • 8 eieren

Soldaatjes

  • 70 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 200° Celcius

Spinazie

  1. Als je verse spinazie gebruikt, doe de spinazie dan in de grootste pan of kom die je hebt en vul met koud water. Laat een aantal minuten staan en haal de spinazie eruit en ververs het water. Doe dit 2-3 keer totdat er geen zand meer in het water zit. Als je diepvriesspinazie gebruikt, ontdooi de spinazie dan eventueel eerst in de magnetron. 



  2. Laat de spinazie zo goed mogelijk uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie dan in een grote pan en laat in een [timer minutes=5]minuut of 5[/timer] slinken op matig-hoog vuur. Af en toe even doorroeren. 



  3. Zodra de spinazie geslonken is, in een vergiet gieten en even een beetje aanstampen met een pureestamper zodat het meeste water eruit komt. Roer de nootmuskaat door de spinazie heen en leg de spinazie dan op een hoop in het midden van een grote schaal. 

Eieren

  1. Terwijl de spinazie in het water staat, breng je een pan met water aan de kook. Alle eieren die je gaat koken moeten in deze pan passen. Zodra het water kookt voeg je voorzichtig de eieren toe en laat je ze [timer minutes=8]8 minuten[/timer] koken. 



Soldaatjes

  1. Doe de helft van alle ingrediënten in een mok en de andere helft van alle ingrediënten in een tweede mok. Roer goed door elkaar heen. Let vooral op dat de bakpoeder niet klonterig is (geen witte klontjes). 



  2. Zet de mokken één voor één 90 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Doe ze niet tegelijkertijd want dat werkt minder goed!



  3. Haal het warme deeg uit de mok – houd de mok op zijn kop boven een snijplank. En snij het deeg in de lengte in plakken. 



  4. Snij vervolgens in repen en leg die op een vel bakpapier op een ovenplaat. Bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig. 



Spinazieschotel

  1. Leg de spinazie op een hoop in het midden. Pel de hardgekookte eieren en halveer ze. Leg de eieren en soldaatjes op de spinazie. 



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *