Kom met vegetarische Jalfrezi met paneer

Vegetarische Jalfrezi met paneer

Deze vegetarische Jalfrezi met paneer kan je ook met halloumi in plaats van paneer maken. Halloumi is vrij zout, dus het kan helpen het eerst onder de kraan goed af te spoelen, droog te deppen en dan in blokjes te snijden.

Je gebruikt veel paneer of halloumi in dit gerecht om in je eiwitbehoefte te kunnen voorzien. Paneer kan je overigens heel makkelijk zelf maken. Je hebt alleen volle melk, zout en keukenazijn nodig. Hier kan je lezen hoe je paneer maakt.

Konjac rijst of bloemkoolrijst

Je kan dit gerecht met konjac rijst serveren. Dit is optioneel. Hier kan je mijn konjac review lezen. Soms kan je konjac rijst bij de Action vinden, maar niet altijd. Een andere optie is online bij Body&Fit of Holland&Barrett.

Keto kokosrijst is een ook een goede optie en maak je met geraspte bloemkool.

Kom met Jalfrezi met paneer

Vegetarische Jalfrezi met Paneer

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 908kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vierge kokosolie
  • 1 rode ui (ongeveer 60 gram)
  • 1,5 theelepel komijnzaadjes
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 2 cm verse gember
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 groene chili peper
  • 1 groene paprika
  • 400 gram paneer (of halloumi)
  • 1 tomaat
  • 150 ml kokosmelk (Aroy D)
  • 200 gram konjac rijst (of keto kokosrijst) (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de kokosolie in een wok op matig hoog vuur.
    Wok met kokosvet
  • Pel de rode ui en snij in kleine stukjes.
  • Maak de chili peper schoon door de zaadlijsten en eventueel zaadjes te verwijderen en snij in ringetjes. Als je van heet houdt, dan laat je de zaadlijsten en zaadjes zitten.
    Houten snijplank met in ringetjes gesneden groene chili peper
  • Schil de gember en snij in dunne plakjes.
    Houten snijplank met dunne plakjes gember
  • Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in niet te kleine stukken.
  • Voeg de komijnzaadjes, verse gember en chili peper toe en laat 1 minuut op matig vuur bakken.
    Wok met chili peper, gember en komijnzaadjes
  • Voeg nu de rode ui en paprika en andere specerijen toe.
    Wok met groenten en specerijen
  • Snij de tomaat in blokjes en voeg aan de wok toe.
    Wok met toegevoegde tomaat
  • Voeg de kokosmelk aan de wok toe. Schep voorzichtig door elkaar heen.
  • Snij de paneer in blokjes en voeg aan de saus toe. Laat 5 minuten mee garen.
    Wok met saus en stukken paneer
  • Serveer met konjac rijst of keto kokosrijst.

Nutrition

Calorieën: 908kcal | Bruto koolhydraten: 19g | Eiwit: 31g | Vetten: 79g | Sodium: 148mg | Kalium: 374mg | Vezel: 8g | Vitamine A: 753IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 63mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 10µg | Calcium: 1000mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 26µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 25mg | Fosfor: 52mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 11g | Macro Vetten: 78% | Macro Koolhydraten: 8% | Macro Eiwitten: 14%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.