Bord met Gegrilde halloumi met venkel en asperges

Gegrilde halloumi met venkel en asperges

Gegrilde halloumi met venkel en asperges ziet er feestelijk uit en is niet alleen heel lekker maar natuurlijk ook heel gezond. Venkel wordt niet voor niets vaak als een superfood beschouwd. Hier kan je daar meer over lezen.

Halloumi is een heel goede bron van eiwitten en past daarom heel goed binnen het vegetarische keto dieet. Natuurlijk is halloumi ook heel lekker voor de niet-vegetariërs. Asperges zitten ook vol met voedingsstoffen. In dit gerecht grill je de asperges. Je wilt daarom bij voorkeur heel verse en het liefst dunne asperges. Ik gebruik daarom asperge tips. Voor kleur heb ik minneola schil toegevoegd. Je kan natuurlijk ook mandarijnen of sinaasappelschil gebruiken.

Gegrilde halloumi met venkel en asperges

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch
Keuken: Grieks
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 815kcal

Ingrediënten

  • 250 gram halloumi
  • 200 gram asperge tips
  • 0.5 venkel
  • 0.5 citroen
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

Dressing

  • 1 eetlepel minneola sap (en de schil)
  • 2 eetlepels Taggiasche olijfolie (of een andere mild smakende olijfolie)
  • 2 theelepels venkelzaadjes

Instructies

Voorbereiding

  • Pers de citroen uit.
    Citroen op citroenpers
  • Snij de halloumi in plakken.
    Houten snijplank met plakken halloumi
  • Leg de plakken in een diep bord en schenk het citroensap erover heen. Doe nog wat water erbij zodat de halloumi net onder staat.

Dressing

  • Verhit een koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de pan heet is de helft van de venkelzaadjes toevoegen en heel kort roosteren terwijl je ze in de hete pan in beweging houdt.
  • Zest de minneola en pers hem dan uit, je hebt maar 1 eetlepel sap nodig.
  • Maak de geroosterde venkelzaadjes fijn met een vijzel (of deegroller/glazen pot).
    Venkelzaadjes in een vijzel
  • Doe de zest, venkelzaadjes en het sap in een glaasje en voeg de olijfolie toe. Meng goed door elkaar heen en zet in de koelkast.
    Glaasje met dressing

Gegrilde halloumi met venkel en asperges

  • Haal eventueel het buitenste blad n van de venkelknol af. Snij de venkel in dunne sliertjes. Gebruik ook het venkelloof.
  • Verhit de grillpan op matig hoog vuur.
    Hele hete grillpan zonder vet
  • Dep de halloumi goed droog en smeer de plakken met olijfolie in.
    Halloumi op keukenpapier
  • Bestrijk de asperge tips met olijfolie en grill in de hete grillpan. Je wilt mooie bruine streepjes op de asperges krijgen.
    Asperges in grillpan
  • Gril de plakken halloumi in 3 minuten per kant in de hete grillpan, op matig-hoog vuur. Ze moeten aan beide kanten bruine streepjes krijgen. Strooi de rest van de venkelzaadjes over de halloumi heen.
    halloumi in grillpan

Serveer met de dressing

  • Serveer de gegrilde asperges en halloumi met de venkel en minneola krullen en de dressing.

Nutrition

Calorieën: 815kcal | Bruto koolhydraten: 12g | Eiwit: 31g | Vetten: 73g | Sodium: 1535mg | Kalium: 500mg | Vezel: 5g | Vitamine A: 854IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 20mg | Vitamine E: 7mg | Vitamine K: 67µg | Calcium: 1330mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 72µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 33mg | Fosfor: 93mg | Selenium: 3µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 79% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.