Meditterane salade met hennepzaad

Meditterane salade met hennepzaad – echt een aanrader.

Het belangrijkste ingrediënt in deze salade is natuurlijk hennepzaad. Hennepzaad is heel eiwitrijk en daarom ook heel geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het bevat zowel Omega 3 als Omega 6 oliën, al kan ons lichaam deze vorm van Omega 3 olie in hennepzaad niet zo goed opnemen als bijvoorbeeld de Omega 3 olie in vette vis. Hennepzaad bevat ook veel vitamines en mineralen. Het is dus niet gek dat sommige mensen het een ‘superfood’ noemen.

Het heeft een beetje een nootachtige smaak. Ik gebruik het in muesli, maar ook als risotto of cous cous. Het heeft een soort rijst-structuur, maar kan niet heel goed vloeistoffen opnemen.

Het is wel belangrijk om je hennepzaad in een goed afgesloten bakje koel en donker te bewaren. Ik bewaar mijn hennepzaad daarom in de koelkast.

Lichte maaltijd of lunch

Deze mediterrane salade is heerlijk als lichte maaltijd. Hij kan ook makkelijk mee naar werk of school als een lekkere lunch. Kijk hier voor mijn advies over mooie, goed af te sluiten lunchboxen die bovendien zowel in de vaatwasser als de magnetron kunnen.

Als je deze maaltijdsalade als hoofdmaaltijd wilt gebruiken dan kan je de portie verdubbelen. Het aantal koolhydraten verdubbeld dan natuurlijk ook en hij bevat in dat geval 14 gram netto koolhydraten. Het is dan belangrijk om te zorgen dat de andere maaltijden die je die dag eet laag in koolhydraten zijn.

Jamie Oliver

Ik heb deze salade gebaseerd op de quinoa salade van Jamie Oliver uit zijn 15 Minuten kookboek, maar quinoa past natuurlijk niet in een ketogeen dieet. Vandaar dat ik deze salade nogal veranderd heb.

Meditterane salade met hennepzaad

Een heerlijk zomerse en kleurrijke (maaltijd) salade.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vegetarisch, 15 minuten maaltijd, Lichte maaltijd, Salade
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 424kcal

Ingrediënten

  • 100 gram hennepzaad
  • 100 gram rode puntparika
  • 100 gram komkommer
  • 100 gram tomaat
  • 1 avocado
  • 30 gram bosui gebruik ook al het groen
  • 20 gram spinazie
  • 25 gram hete pepertjes gebruik ingemaakte pepers
  • 120 gram Turkse kaas uit blik soort feta te koop bij de Aldi
  • 1 eetlepel muntblaadjes het liefst kleine fijnere blaadjes, dus niet Marokkaanse munt
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Instructies

  • Doe de hennepzaad in een kom en giet er kokend water overheen. Laat een minuut of 5 staan.
  • Was de groente en de munt, dep droog en snij (knip) in kleine stukjes. Als de spinazie blaadjes vrij klein zijn, laat ze dan heel, hetzelfde geldt voor de muntblaadjes.
  • Snij de kaas in kleine blokjes en meng door de groente heen.
  • Laat de hete pepertjes uitlekken en meng dan door de groente heen.
  • Doe het hennepzaad in een zeef of vergieten laat even uitlekken. Dan door de groente mengen.
  • Maak een vinaigrette van het sap van de limoen en de olijfolie en meng door de hennepzaad-groente schotel.

Nutrition

Calorieën: 424kcal | Bruto koolhydraten: 13g | Eiwit: 16g | Vetten: 36g | Sodium: 347mg | Potassium: 489mg | Fiber: 6g | Vitamin A: 2003IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 2mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 57mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 4mg | Vitamin K: 63µg | Calcium: 211mg | Copper: 1mg | Folate: 88µg | Iron: 5mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 34mg | Phosphorus: 432mg | Selenium: 5µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 74% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.