Keto: Mexicaanse groenten omelet

Mexicaanse groente omelet

Deze Mexicaanse groente omelet is heel kleurrijk en natuurlijk snel klaar. Je hoeft alleen even de groente fijn te snijden en in een paar minuten te roerbakken met los geklopt ei en je ontbijt of lichte maaltijd is klaar! Je klopt de eieren met wat water los, want zo krijg je een luchtigere omelet en je omelet krijgt wat meer volume.

Je gebruikt minimaal twee eieren om een omelet te maken, want anders hou je echt een heel erg zielig hoopje omelet op je bord over. Hier kan je meer lezen over hoeveel eieren je kan eten en hier kan je lezen waarom eieren zo gezond zijn.

Omelet of frittata

Behalve deze Mexicaanse groente omelet, zou je bijvoorbeeld ook een keer een basilicum frittata, pittige kip frittata of een vegetarische lente frittata kunnen proberen. Hier zijn overigens nog veel meer frittata recepten.

Frittata is Italiaans voor een omelet waar ook kaas door zit. Dus deze Mexicaanse groente omelet is eigenlijk ook een frittata.

Ingemaakte pepertjes

Je kan deze Mexicaanse groente omelet met een vers pepertje of met ingemaakte pepertjes maken. Pepertjes kan je heel makkelijk zelf inmaken en ze geven een gerecht net dat beetje extra smaak. Ik vind zelf ingemaakte pepertjes lekkerder en meer smaak hebben dan kant-en-klare ingemaakte pepertjes.

Keto: Mexicaanse groenten omelet

Mexicaanse groenten omelet

Lekker ontbijt voor mensen met haast!
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: 15 minuten maaltijd, Snel keto ontbijt, Lichte maaltijd, Vegetarisch keto ontbijt, Lunch
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 591kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • 1 bosui
  • 80 gram kleine puntpaprika
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • ¼ Jalapeno peper
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • 30 gram roomboter
  • theelepel peper
  • theelepel zout

Instructies

  • Was de paprika, tomaatjes en het bosuitje en rasp de kaas.
  • Snij de paprika, tomaatjes (hou een paar apart om mee te garneren) en het bosuitje in kleine stukjes. Maak de Jalapeno peper schoon en verwijder de zaadjes, snij de peper in kleine stukjes. Hoeveel Jalapeno peper je gebruikt hangt er vanaf hoe pittig je het wilt hebben.
  • Laat de boter in een koekenpan smelten (niet bruin laten worden) op matig vuur en klop ondertussen de eieren met water goed los met een vork of garde.
  • Doe de groenten in de pan en roerbak een paar minuten op matig-hoog vuur.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de eieren toe. Zodra het ei wat steviger wordt maar nog wel vochtig is, van het vuur afhalen. Het blijft namelijk nog even doorkoken en anders wordt het te droog.
  • Maak op smaak met peper en zout en garneer eventueel met een stukje tomaat of een paar basilicum blaadjes.

Nutrition

Calorieën: 591kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 26g | Vetten: 50g | Sodium: 957mg | Potassium: 557mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 4839IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 2mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 132mg | Vitamin D: 3µg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 35µg | Calcium: 421mg | Copper: 1mg | Folate: 108µg | Iron: 3mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 43mg | Phosphorus: 479mg | Selenium: 34µg | Zinc: 3mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 17%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.