Mexicaanse groenten omelet 2

Mexicaanse groente omelet

Deze Mexicaanse groente omelet is heel kleurrijk en lekker. Bovendien is deze omelet stevig genoeg om mee naar werk of school te nemen.

Je gebruikt minimaal twee eieren om een omelet te maken, want anders heb je niet genoeg volume voor je omelet. Hier kan je meer lezen over hoeveel eieren je kan eten en hier kan je lezen waarom eieren zo gezond zijn.

Omelet of frittata

Behalve deze Mexicaanse groente omelet, zou je bijvoorbeeld ook een keer een basilicum frittata, pittige kip frittata of een vegetarische courgette frittata kunnen proberen. Hier zijn overigens nog veel meer frittata recepten.

Frittata is Italiaans voor een omelet waar ook kaas door zit. Dus deze Mexicaanse groente omelet is eigenlijk ook een frittata.

Ingemaakte pepertjes

Je kan deze Mexicaanse groente omelet met een vers pepertje of met ingemaakte pepertjes maken. Pepertjes kan je heel makkelijk zelf inmaken en ze geven een gerecht net dat beetje extra smaak. Ik vind zelf ingemaakte pepertjes lekkerder en meer smaak hebben dan kant-en-klare ingemaakte pepertjes.

Zwart bord met kleurrijke Mexicaanse groentenomelet

Mexicaanse groenten omelet

Lekker ontbijt voor mensen met haast!
No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: 15 minuten maaltijd, Snel keto ontbijt, Lichte maaltijd, Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, frittata
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 591kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • 1 bosui
  • 80 gram gele of oranje paprika
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • ¼ Jalapeno peper
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • 30 gram roomboter
  • theelepel peper
  • theelepel zout
  • 1 takje verse koriander

Instructies

  • Was de paprika, tomaatjes en het bosuitje en rasp de kaas.
    Snijplank met geraspte kaas
  • Snij de paprika en het bosuitje in kleine stukjes.
    Snijplank met in stukjes gesneden gele paprika en bosui
  • Maak de Jalapeno peper schoon en verwijder de zaadjes, snij de peper in kleine stukjes. Hoeveel Jalapeno peper je gebruikt hangt er vanaf hoe pittig je het wilt hebben.
    Snijplank met in ringetjes gesneden jalapeno peper
  • Was de tomaatjes, dep droog en snij in half of kwart. Hou er een paar apart om mee te garneren.
    Snijplank met cherry tomaatjes
  • Laat de boter in een koekenpan smelten (niet bruin laten worden) op matig vuur.
    Koekenpan met roomboter
  • Breek de eieren in een kom. Voeg het water toe en klop goed los.
  • Doe het omelet beslag in de pan en haal het met een vork van de rand naarbinnen. Zo gaart je omelet veel sneller.
    Koekenpan met omelet
  • Zodra het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de omelet voorzichtig om met een spatel. Je kan eventueel nog een klontje boter toevoegen.
    Keer de omelet om
  • Zet het vuur wat lager en leg de groenten bovenop de omelet.
  • Strooi de helft van de geraspte kaas bovenop de groenten.
    Geraspte kaas bovenop de groenten
  • Vouw de omelet dubbel.
    Vouw de omelet dubbel
  • Strooi de rest van de geraspte kaas over de dubbelgevouwen omelet heen. Voeg eventueel nog wat boter aan de pan toe.
    Geraspte kaas over de dubbelgevouwen omelet
  • Laat de omelet op matig vuur met de deksel op de pan zachtjes bakken zodat de kaas smelt.
    Laat de kaas smelten
  • Was de koriander, dep droog en snij of knip in stukken.
    koriander
  • Garneer de omelet met de rest van de tomaatjes en koriander.
    Zwart bord met kleurrijke Mexicaanse groentenomelet

Nutrition

Calorieën: 591kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 26g | Vetten: 50g | Sodium: 958mg | Kalium: 614mg | Vezel: 3g | Vitamine A: 4901IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 132mg | Vitamine D: 3µg | Vitamine E: 4mg | Vitamine K: 37µg | Calcium: 445mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 110µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 48mg | Fosfor: 493mg | Selenium: 35µg | Zink: 3mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 17%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating