Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala is een kruidig maar toch mild Indiaas gerecht. Je gebruikt paneer en het is dus vegetarisch, al zou je dit gerecht ook prima met kipfilet kunnen maken. Voeg de kipfilet dan wel wat eerder toe. Paneer hoef je niet te garen, maar alleen op te warmen en voeg je daarom maar heel kort aan de saus toe. Kipfilet moet wel goed gegaard worden en moet dus langer in de saus meekoken. Als je de kipfilet in kleine stukjes snijdt, dan kan je de kipfilet in zo’n 5-10 minuten garen. Als je een stukje kipfilet door snijdt moet het mooi wit van binnen zijn, dan is het helemaal gaar.

Paneer Butter Masala

No ratings yet
Afdrukken

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 524kcal

Ingrediënten

Masala saus

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 12 amandelen
  • 3 kardemom peultjes
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel Garam Masala
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0,75 theelepel zout
  • 1 eetlepel kokosolie

Specerijen

  • 0,5 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 2 kardemom peultjes
  • 3 kruidnagels

Paneer

  • 1,5 eetlepel boter
  • 2,5 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Kasuri Methi
  • 2 eetlepels Mascarpone
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 450 gram paneer

Instructies

Saus

  • Maak de ui schoon en snij in stukjes.
  • Verhit de kokosolie in de wok.
  • Zodra de olie heet is de hele kardemompeulen en de ui toevoegen. Laat op matig vuur bakken.
  • Zodra de ui doorzichtig wordt, de tomatenblokjes met sap toevoegen en 5 minuten laten garen.
  • Voeg nu de amandelen, chili poeder, Garam Masala en gemalen koriander toe. Laat een paar minuten meekoken op matig vuur.
  • Haal van het vuur af, laat afkoelen en voeg dan een kop water toe. Blend met een handblender tot een kruidenpasta.

Paneer

  • Verhit de boter in de wok.
  • Zodra de boter gesmolten is, de specerijen toevoegen en op matig vuur laten bakken.
  • Maak de knoflook en gember schoon en maak in een pasta, door heel fijn te snijden of te raspen.
  • Voeg de knoflook-gember pasta aan de wok toe. Laat op laag-matig vuur garen.
  • Voeg nu de kruidenpasta toe en meng door elkaar heen. Je kan eventueel een beetje extra water toevoegen.
  • Snij de paneer in blokjes en voeg aan de saus toe. Laat 3-5 minuten meekoken op laag vuur.
  • Meng de mascarpone met de slagroom.
  • Knip de koriander in stukjes.
  • Garneer de Paneer Butter Masala met de room en koriander.

Nutrition

Calorieën: 524kcal | Bruto koolhydraten: 16g | Eiwit: 20g | Vetten: 43g | Sodium: 524mg | Kalium: 181mg | Vezel: 4g | Vitamine A: 457IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 5mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 2µg | Calcium: 602mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 21µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 25mg | Fosfor: 52mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 12g | Macro Vetten: 73% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.