Basilicum frittata

Deze Italiaanse basilicum frittata is heel makkelijk en snel om te maken. Een frittata is een Italiaanse omelet waar kaas aan is toegevoegd. Deze frittata maak ik met Parmezaanse kaas, want deze kaas bevat veel voedingsstoffen. Hier kan je daar meer over lezen.

Als je vegetariër bent kan je de Parmezaanse kaas natuurlijk door een andere kaas, zoals bijvoorbeeld Parrano (Jumbo) vervangen.

Als vet gebruik ik extra vierge olijfolie, ook dat heeft veel gezonde voedingsstoffen, zoals polyfenolen.

Lekker als ontbijt, lunch of lichte maaltijd

Deze basilicum frittata is lekker als een lichte maaltijd of lunch. Je kan hem ook als ontbijt nemen.

Deze frittata is stevig genoeg om in pizza punten te snijden en mee te nemen naar school of werk. Als je op zoek bent naar een goede lunchdoos, ik gebruik deze lunchdozen en ben daar heel tevreden over.

Geen tijd of zin om te koken?

Deze frittata is ook heel geschikt voor mensen die niet van koken houden of nog niet zo heel goed kunnen koken of gewoon geen tijd hebben.

basilicum frittata

Basilicum frittata

Basilicum frittata is een lekker ’s zomers gerecht. Het is natuurlijk ketogeen en glutenvrij. Het is makkelijk te maken en kan ook makkelijk meegenomen worden naar werk, school of voor een picknick.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snel keto ontbijt, Lichte maaltijd, Vegetarisch keto ontbijt, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 511kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 15 gram basilicumblaadjes
  • 100 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 0.25 theelepel peper
  • 0.25 theelepel zout

Instructies

  • Was de basilicum en dep droog. Knip met een schaar in stukjes. Hou een paar blaadjes apart om mee te garneren.
    basilicum wassen en droog deppen met keukenpapier
  • Rasp de kaas en doe in een kom. Breek de eieren in de kom. Doe de peper en het zout erbij en meng alles met een vork goed door elkaar.
  • Voeg de basilicum en de helft van de olijfolie toe en meng weer goed door elkaar.
    beslag voor Basilicum frittata
  • Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan op matig vuur. Schenk het frittata beslag in de koekenpan en leg er een deksel op (het is dan eerder gaar). Bak 10 minuten op matig vuur.
    Basilicum frittata
  • Zodra het ei aan de bovenkant stevig begint te worden (het mag dus niet uitlopen als je de pan een beetje schuin houdt). De frittata voorzichtig losmaken met een bakspaan. Een bord op de koekenpan leggen en dan de koekenpan omdraaien zodat de frittata op het bord komt. Er kan een beetje olie weglekken, dus doe dit niet boven het fornuis.
    Basilicum frittata omdraaien met een bord
  • De frittata opnieuw in de koekenpan laten glijden, zodat de andere kant in 3-4 minuten kan bakken (met een deksel op de pan is de baktijd korter).
    basilicum frittata

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 511kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 35g | Vetten: 40g | Sodium: 1280mg | Potassium: 250mg | Vitamin A: 1499IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 2mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 2µg | Vitamin C: 1mg | Vitamin D: 3µg | Vitamin E: 4mg | Vitamin K: 40µg | Calcium: 679mg | Copper: 1mg | Folate: 71µg | Iron: 3mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 43mg | Phosphorus: 608mg | Selenium: 52µg | Zinc: 3mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 27%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.