Courgette-munt salade is een heerlijke, zomerse salade lekker als lichte maaltijd, maar ook als bijgerecht bijvoorbeeld bij een barbecue. Je schilt de courgette in dunne plakken met een dunschiller of een mandoline, dus het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.
Makkelijk om te maken en de combinatie van courgette, munt en rucola is echt heel lekker! Deze salade kan je goed van te voren maken en in de koelkast laten rusten. Zo kan de smaak zich nog verder ontwikkelen en wordt hij nog lekkerder.

Ingrediënten
- 450 gram courgette
- 100 gram rucola
- 10 gram munt
- 200 gram feta
- 60 ml mayonaise
- 40 ml Griekse yoghurt 10% vet
Instructies
- Was de courgette en dep droog. Snij de courgette in dunne plakken met een dunschiller.
- Snij de feta in kleine blokjes.
- Was de munt en dep droog. Rits de blaadjes van de steeltjes en hak of knip de blaadjes in stukjes.
- Was de rucola en dep droog.
- Doe alles in een kom en voeg de olijfolie, yoghurt en mayonaise toe, meng door elkaar heen en serveer direct of bewaar in de koelkast zodat de smaak nog verder kan ontwikkelen. Je kan ook eerst de yoghurt met de olijfolie mengen en daar dan de mayonaise aantoevoegen voordat je het door de salade doet.
Nutrition
Calorieën: 267kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 10g | Vetten: 23g | Sodium: 674mg | Kalium: 447mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 1135IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 25mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 57µg | Calcium: 323mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 70µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 45mg | Fosfor: 237mg | Selenium: 8µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 10% | Macro Eiwitten: 15%