frittata met cantharellen

Frittata met cantharellen

Frittata met cantharellen is een lekker gerecht voor ontbijt, lunch, je kan het ook makkelijk meenemen naar school of werk of op een picknick.

Cantharellen zijn net wat specialer dan champignons, ze hebben meer smaak en een mooie vorm. Cantharellen zijn natuurlijk niet het hele jaar verkrijgbaar. In plaats van cantharellen kan je ook King Boleet of porcini gebruiken.

frittata met cantharellen

Frittata met cantharellen

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vegetarisch, Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 815kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 250 gram cantharellen
  • 30 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel oreganoblaadjes zonder steel
  • 1 eetlepel jonge salieblaadjes
  • 0.5 citroen
  • 200 gram mascarpone

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220º celsius.
  • Gebruik een champignonborsteltje om de cantharellen voorzichtig schoon te maken. Laat ze heel.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan. Doe de cantharellen in de pan zodra de boter gesmolten is en bak ze 3-4 minuten gaar op matig tot hoog vuur. Af en toe omdraaien.
  • Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes.
  • Was de salie en oregano, dep droog en hak ook in kleine stukjes.
  • Voeg de knoflook en kruiden aan de koekepan toe en draai het vuur lager. Laat 4-5 minuten doorkoken. Haal de pan dan van het vuur en pers een halve citroen over de cantharellen uit.
  • Vet een ovenschaal in en/of leg er een vel bakpapier in.
  • Klop de eieren met de mascarpone los in een kom en voeg wat zout en peper toe.
  • Doe de cantharellen in de ovenschaal en schenk de losgeklopte eieren erover heen. Bak 10-15 minuten in de oven, totdat het ei stevig is geworden.
  • Je kan checken of de frittata volledig gekookt is, door er met een houten of metalen prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de frittata klaar.

Nutrition

Calorieën: 815kcal | Bruto koolhydraten: 17g | Eiwit: 26g | Vetten: 71g | Sodium: 362mg | Potassium: 883mg | Fiber: 7g | Vitamin A: 2530IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 5mg | Vitamin B5: 3mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 15mg | Vitamin D: 9µg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 17µg | Calcium: 299mg | Copper: 10mg | Folate: 73µg | Iron: 8mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 46mg | Phosphorus: 333mg | Selenium: 43µg | Zinc: 3mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 79% | Macro Koolhydraten: 8% | Macro Eiwitten: 13%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.