Disclaimer: lees dit eerst!

De informatie op dit website wordt door mij zo volledig en nauwkeurig mogelijk samengesteld en onderhouden, maar ik sta niet in voor de medische correctheid, volledigheid en actualiteit van de informatie.

Veel van de informatie is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ik ben geen arts en niet medisch opgeleid. De informatie op dit website en eventuele beslissingen, die je op basis van die informatie neemt, is voor je eigen verantwoordelijkheid.

Het keto dieet kan de invloed van medicatie beïnvloeden (versterken of verzwakken). Dus als je onder behandeling van een arts bent, overleg dan eerst met je arts, voordat je aan het keto dieet begint. Zo beïnvloeden de meeste keto groenten vanwege hun hoge vitamine K en ijzergehalte de werking van bloedverdunners en kunnen ze gevaarlijk zijn voor mensen die aan ijzerstapelingsziekte lijden. Dit is slechts één voorbeeld om te laten zien dat het keto dieet niet voor iedereen geschikt is. 

Het keto dieet kan helpen met de behandeling van diabetes type 2, maar doe dit alleen onder begeleiding van een arts. Als je aan diabetes (zowel type 1 als 2) lijdt, is de kans dat je in keto-acidose raakt veel groter. Dit is een levensbedreigende situatie.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft wordt het afgeraden om het keto dieet te volgen. Mocht je desondanks toch besluiten het te gaan volgen doe het dan uitsluitend onder het toezicht van een arts!

Als je ondergewicht hebt moet je helemaal geen dieet om af te vallen volgen – dit geldt dus ook voor het keto dieet. Dit kan namelijk leiden tot spierafbraak, en je hart is een spier. Dit is dus heel gevaarlijk.

Het bovenstaande is ook van toepassing op het Oerkracht dieet. Als je vermoedt dat je kind een allergie heeft, bespreek dat dan met je arts of het consultatie bureau en bekijk of je kind getest kan worden.

Geen enkele informatie op dit website is bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.