Deze keto Maleisische groenteschotel is snel gemaakt maar net niet een 15 minuten maaltijd!

Keto groenteschotel

Wat deze keto Maleisische groenteschotel niet alleen heel lekker maar ook heel keto maakt is de combinatie van kokosolie, kokosmelk en pindakaas. Dit zorgt ervoor dat dit gerecht de juiste hoeveelheid vet bevat en laag in koolhydraten is.

Het is wel belangrijk om te zorgen dat zowel de kokosmelk als de pindakaas geen toegevoegde suiker bevatten en dus inderdaad hoog in gezonde vetten zijn. Ik gebruik daarom Aroy D kokosmelk (vol vet, dus niet de magere versie) en Smaakt pindakaas (fijn). Soms wordt namelijk zaad-olie aan pindakaas toegevoegd. Dit soort oliën zijn ongezond en volstrekt overbodig. Pinda’s bevatten van zichzelf heel veel olie (vandaar dat je pinda olie kan kopen), het is dus onzin om zaad-olie toe te voegen aan pindakaas!

Zelf pindakaas maken

Als je wilt kan je natuurlijk ook je eigen pindakaas maken. Je doet dit door de pinda’s eerst te roosteren en ze vervolgens minimaal 1 uur af te laten koelen zodat de olie weer de pinda in trekt. Doe ze dan in een keukenmachine en laat ze net zo lang malen totdat je fluweelzachte smeuïge pindakaas hebt. Dit is een kwestie van de tijd er voor nemen. Je hoeft niks toe te voegen! Al kan je eventueel wel wat zout toevoegen als je dit wilt.

Je kan ook kant-en-klare pindakaas gebruiken. Niet alle pindakaas is keto, hier kan je daar meer over lezen.

Shirataki noedels

Ik serveer deze Maleisische groenteschotel met shirataki noedels. Je kan ze bij de Jumbo kopen. Ze heten City Aroma Shirataki Konjak noedels en komen in een pak van 340 gram. Zorg wel dat je extra water drinkt, wat deze noedels zetten uit in je darmen. Dit is echt belangrijk. Bovendien is het belangrijk dat je niet te veel van deze noedels eet (maximum 100 gram per persoon), want anders kan je flink buikpijn en mogelijk obstipatie krijgen. Verkijk je daar dus niet op.

Deze noedels kunnen goed zijn voor je darmflora, want ze bevatten vezels die verteerd worden door de bacteriën in je darmflora en zijn dus voeding voor die bacteriën. Hier kan je daar meer informatie over vinden. Toch is dit niet altijd voor iedereen zo, sommige mensen hebben baat bij meer vezels en andere mensen juist weer niet. Alleen jij kan beoordelen wat voor jou het beste is.

Als je geen Shirataki noedels wilt gebruiken, kan je dit gerecht met courgette spaghetti serveren.

Niet geschikt voor jonge kinderen

Shirataki noedels zijn niet geschikt voor jonge kinderen, dus als je dit gerecht voor de hele familie maakt, maak dan wat gewone noedels voor de kinderen.

Ze zijn ook niet geschikt voor mensen die slikproblemen hebben of niet goed kunnen kauwen.

Keto Maleisische groenteschotel met noedels

Maleisische kerrieschotel

 • 75 ml kokosolie
 • 1 sjalot
 • 1 teentje knoflook
 • 1 groene chili peper
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 stengel citroengras
 • 100 gram witte kool
 • 150 gram courgette
 • 150 gram pindakaas
 • 250 gram paneer
 • 4 eieren
 • 100 ml kokosmelk
 • zout
 • 150 ml kokend water

Shirataki noedels

 • 340 gram shirataki noedels ((Jumbo))
 • 1 eetlepel roomboter
 • 1 theelepel kurkuma

Maleisische groenteschotel

 1. Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren erin leggen en de eieren [timer minutes=8]8 minuten[/timer] laten koken. Zodra de eieren klaar zijn, ze onder koud water afspoelen en pellen. 2. Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en hak of snij ze in kleine stukjes.  3. Snij de groene chili peper open en haal de zaadlijsten eruit. Snij dan in kleine ringetjes en hak die vervolgens in kleine stukjes. 4. Smelt de kokosolie in een grote pan of wok op hoog vuur. 5. Haal eventueel het buitenste blad van het citroengras af en kneus het dan door er met een glazen pot op te stampen. Het moet wel een hele stengel blijven maar plat worden. Doe de sjalotjes, knoflook, chili peper, kurkuma, gember, citroengras, pindakaas en een snufje zout erin in de pan met kokosolie. Laat een paar minuten op hoog vuur bakken, wel roeren zodat het niet aanbakt. Voeg dan 150 ml kokend water toe en zet het vuur op laag. Af en toe roeren. 6. Laat [timer minutes=7]7 minuten[/timer] zachtjes koken met de deksel op de pan.

 7. Snij de witte kool in grove slierten van ongeveer 1 cm breed. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. 8. Doe de courgette en witte kool in de pan met saus en voeg de kokosmelk toe, doe de deksel op de pan en laat [timer minutes=5]5-6 minuten[/timer] zachtjes koken. 9. Snij de paneer in blokjes. Voeg aan de saus toe en laat een paar minuten meekoken. Het gerecht mag niet droog koken, dus voeg zo nodig een beetje meer kokend water of kokosmelk toe, maar je wilt ook niet dat het een soep wordt!

Shirataki noedels

 1. Open het zakje met noedels en spoel ze in een vergiet af onder de koude kraan. Smelt de boter in een pan en voeg de noedels en de kurkuma toe. Laat ze [timer minutes=2]2 minuten[/timer] zachtjes koken. 2. Zodra de courgette en kool gaar zijn (je moet een vork in de courgette kunnen prikken), zet je het vuur uit en haal je de stengel citroengras eruit en gooi die weg. Pel de hardgekookte eieren en snij ze in stukjes. Voeg aan de groenteschotel toe.Vegetarisch
Oosters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *