Vleesschotel met salami

Geen zin om te koken

Je hebt je keto menu gepland, al je booschappen in huis, maar totaal geen zin om te koken.

Snelle hapjes: vleeswaren, kaas, rauwkost

In zo’n situatie kan je het koken best een keertje overslaan en verschillende hapjes als maaltijd nemen. Je wilt er voor zorgen dat je vooral voldoende vetten en eiwitten binnenkrijgt. De focus is dus op die combinatie.

Een hele snelle makkelijke maaltijd kan uit verschillende vleeswaren gecombineerd met een roomkaas (boursin of Monchou) of met mierikswortelmayonaise. In de supermarkt kan je soms ook kipspiesjes of kant-en-klare gehaktballetjes vinden. Check dat ze niet meer dan 1-2 gram koolhydraten per 100 gram bevatten en dan zijn ook dit goede opties. Een andere optie is salami of een ander soort worst. Paté is ook een heel goede optie.

Een schaal met verschillende soorten kaas is ook een prima optie. In principe is elke kaas waar geen zoetigheid aan is toegevoegd mogelijk. Dus geen roomkaas met ananas of gember. Belegen of oudere kazen bevatten minder vet, je kan ze dus prima gebruiken zolang je ook zorgt dat je volvette kazen toevoegt (Boursin, Port Salut, MonChou), maar ook blauwe kazen, zoals Gorgonzola Dolce, Castello Creamy Blue, etc.

Eventueel kan je wat rauwkost, zoals selderij stengels, een stronkje witlof, een klein handje cherry tomaatjes (liever cherry tomaatjes dan snoeptomaatjes) en/of wat komkommer toevoegen.

Op deze manier kan je dus zonder te koken, toch snel een keto maaltijd op tafel hebben.

Cottage cheese met slagroom

Een andere optie is om een cottage cheese die laag in koolhydraten is (cottage cheese review) met wat geklopte of ongeklopte slagroom te mengen. Zo heb je direct een bron van eiwitten (cottage cheese) en vetten (slagroom).

Take-away

Een andere optie (zolang je het niet te vaak doet), is een flinke portie kibbeling met remoulade saus van de visboer. Als je goed in ketose bent en verder die dag geen of heel weinig koolhydraten eet, zal je hoogstwaarschijnlijk gewoon in ketose kunnen blijven. Als je liever naar een snackbar gaat, dan is een Mexicano of een frikandel of eventueel meerdere mexicano’s en/of frikandellen met mayonaise een optie. Tomatenketchup, currysaus of andere sauzen van de snackbar zijn geen optie, want ze bevatten te veel koolhydraten en dan ben je zo uit ketose. Je kan natuurlijk wel zorgen dat je thuis een fles Jumbo 50% minder Tomatenketchup hebt en daar wat van gebruiken.

De reden dat je take aways wilt beperken is dat deze voeding vrijwel altijd in zaad-olie wordt gefrituurd en je wilt zaad-oliën op het keto dieet zoveel mogelijk vermijden. Bovendien bevat eten uit een snackbar, zoals mexicano’s of frikandellen, geen voedingsstoffen. Een keertje kan dus wel, maar probeer het echt als hoge uitzondering te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.