mierikswortelmayonaise

Mierikswortelmayonaise

Deze mierikswortelmayonaise is lekker pittig. Het gaat heel goed samen met rosbief of entrecote, maar ook met Maleisische gerechten, zoals deze Maleisische rundergehaktschotel.

In het Engels heet mierikswortel ‘horseradish’. In de Engelse keuken wordt het vaker gebruikt dan in de Nederlandse keuken. Engelse horseradish saus is veel scherper want je mengt geraspte mierikswortel met wat azijn. Het wordt bij roast beef, maar ook op sandwiches geserveerd. Het is ook een ingrediënt in Bloody Mary cocktails.

Mierikswortel uit een potje

mierikswortel

Je kan deze mierikswortelmayonaise natuurlijk met verse mierikswortel maken, maar mierikswortel uit een potje werkt ook heel goed. Je kan dit bij de Jumbo en AH van het merk Kühne kopen.

Je kan verse mierikswortel bij de groenteboer bestellen. Je hebt maar heel weinig nodig. Schil de mierikswortel eerst en rasp hem dan. Meng de geraspte mierikswortel met wat mayonaise en laat een dag in de koelkast staan zodat de smaak kan ontwikkelen. Dit is een stuk scherper dan de mierikswortel uit een potje.

Extra vetten

Op het keto dieet is het de bedoeling dat het grootste deel van je dagelijkse calorieën uit vetten komt. Daarom kies je bij voorkeur vettere stukken vlees, vette vis en natuurlijk avocado’s. Toch is dit soms niet genoeg om je juiste hoeveelheid vetten te bereiken en dan heb je dus een bron van extra vetten nodig.

Hier kan je meer over de hoeveelheid vet die je nodig hebt lezen. Er zijn heel wat verschillende bronnen voor extra vetten en deze mierikswortelmayonaise hoort daar dus ook bij. Kies wel een mayonaise met weinig koolhydraten, zoals bijvoorbeeld deze Belgische mayonaise. Hier kan je mijn mayonaise review lezen. Sommige mayonaise kan namelijk vrij hoog in koolhydraten zijn door toegevoegde suikers. Ook deze mayonaise bevat toegevoegde suikers, alleen niet heel veel. Een andere optie is om zelf mayonaise te maken, hier kan je lezen (en een filmpje bekijken) hoe je dat kan doen.

mierikswortel mayonaise

Mierikswortelmayonaise

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Dips & koude sausjes
Voorbereidingstijd: 3 minuten
1 uur
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 162kcal

Ingrediënten

  • 100 ml Belgische mayonaise
  • 25 gram mierikswortel (Kühne)

Instructies

  • Meng de mayonaise met de mierikswortel door elkaar heen. Zet in de koelkast zodat de smaak zich verder kan ontwikkelen.
    mierikswortelmayonaise

Voedingswaarden

Calorieën: 162kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vetten: 17g | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 95% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 2%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.