Een kaasplankje is lekker op een feestje, als lichte lunch of op z’n Frans, als dessert.

Zolang je voor je kaasplankje kaas zonder toevoegingen kiest, past alles op het keto dieet. Al verdienen kazen hoog in vet de voorkeur. Roomkaas en Boursin passen dus goed binnen het keto dieet. Maar vermijd roomkaas met stukjes gember of stukjes ananas, want die bevatten te veel koolhydraten. Je kan ook heel makkelijk je eigen keto kruidenkaas maken.

Parmigiano Reggiano is ook een aanrader, want dit is een heel gezonde kaas. Hier kan je daar meer over lezen.

Blauwe kazen

Verder is het een kwestie van een aantal kazen kiezen die je lekker vindt. Er zijn een heleboel lekkere Nederlandse kazen, maar je kan ook combineren met buitenlandse kazen.

Blauwe kazen passen ook goed binnen het keto dieet. Je kan dus bijvoorbeeld Roquefort, Gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas toevoegen.

Crackers?

Crackers passen in principe niet binnen het keto dieet, maar je kan wel zelf lijnzaadcrackers of soldaatjes maken en die als toastje gebruiken.

Olijven en nootjes

Je kan je kaasplankje ook aanvullen met wat walnoten en geroosterde amandelen.

Olijven bevatten veel gezonde vetten en zijn daarom ook een goede optie. Kies olijven in water of olijven in olijfolie. Vermijd olijven in zonnebloemolie of in een ander soort zaad-olie.

Olijven waar de pit nog in zit, hebben veel meer smaak dan olijven die al ontpit zijn. Ze zijn vooral lekker met feta (met wat oregano of verse tijm) of mozzarella/Parmigiano Reggiano met wat verse basilicumblaadjes.

Kaasplankje

  • 200 gram Brique du Vivarois
  • 150 gram Boursin
  • 150 gram Roquefort
  • 125 gram Caprice des Dieux
  • 200 gram feta
  1. Leg de kaas op een schaal en serveer eventueel met soldaatjes of lijnzaad crackers.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *