Eggs Benedict

Eggs Benedict met Hollandaise saus is een lekker en luxe ontbijt of brunch met gepocheerde eieren. Dit is niet een ontbijt voor als je haast hebt. Hollandaise saus is namelijk net als mayonaise even iets waar je de tijd voor moet nemen, als je te gehaast bent, lukt het in mijn ervaring meestal niet.

Bordje met Eggs Benedict met Hollandaise saus

Eggs Benedict

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 665kcal

Ingrediënten

Hollandaise saus

  • 2 eidooiers
  • 100 gram roomboter
  • 1 theelepel citroensap
  • 0.5 theelepel mosterd
  • snufje zout

Eggs Benedict

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel azijn
  • 100 gram ham

Instructies

Maak eerst de Hollandaise saus

  • Verwarm de boter in de magnetron of in een steelpannetje op laag tot matig vuur totdat het gesmolten is, maar niet bruin is.
    Gesmolten boter in een beker
  • Splits de eieren. Je hebt alleen de dooiers nodig, dus zet het eiwit in de koelkast om later voor iets anders te gebruiken.
    Kom met eidooiers
  • Doe de eidooiers in een kom en voeg de mosterd, snufje zout en het citroensap toe. Goed doorkloppen met een handmixer. Het eigeel gaat geleidelijk lichter van kleur worden.
    Kom met eidooiers, mosterd en citroensap
  • Voeg nu heel langzaam de gesmolten boter toe, net zoals je mayonaise maakt. Dus begin met een klein, gestaag straaltje en zodra het eigeel de boter goed opneemt, kan je iets sneller boter toevoegen. Zodra als de boter is opgenomen is de saus klaar.
    Hollandaise saus in een kom

Gepocheerde eieren

  • Breng een pan met zo'n 5-10 cm water met de azijn aan de kook.
    Pan met water en azijn
  • Zodra het water kookt het vuur heel laag zetten, zodat het water heel zachtjes borrelt.
  • Breek het ei in een theezeefje boven een mok en beweeg het zeefje van links naar rechts, het water druipt nu door het theezeefje en het eiwit en de dooier blijven in het zeefje.
  • Laat het ei voorzichtig in het zacht kokende water glijden. Herhaal met alle eieren.
    Pan met gepocheerde eieren

Eggs Benedict

  • Leg 50 gram ham op een bordje en leg twee gepocheerde eieren op de ham. Schenk de Hollandaise saus erover heen en maak op smaak met peper en zout.
    Bordje met Eggs Benedict met Hollandaise saus

Nutrition

Calorieën: 665kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 25g | Vetten: 62g | Sodium: 1098mg | Kalium: 300mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 1985IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 4µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 4µg | Calcium: 89mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 71µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 23mg | Fosfor: 365mg | Selenium: 49µg | Zink: 3mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 84% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating