Snelle Hollandaise saus

Traditionele Hollandaise is niet de snelste en makkelijkste saus om te maken.

Hier daarom het recept voor een sneller en makkelijker alternatief, dat qua smaak niet voor traditionele Hollandaise saus onder doet.

Ketogeen en gluten-vrij

Deze saus is zowel ketogeen als glutenvrij. Heel lekker over asperges of een gepocheert eitje op een oopsie-broodje of over witlof met ham in plaats van kaas-béchamelsaus.

Niet opnieuw opwarmen

Dit is een warme saus, die je niet opnieuw kan opwarmen – bewaar hem dus eventueel in een thermoskan als je nog niet klaar bent om te serveren.

Snelle Hollandaise saus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Warme saus
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
calorieën: 214kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de boter in de magnetron of op laag tot matig vuur totdat het gesmolten is, maar niet bruin is.
  • Splits de eieren. Je hebt alleen de dooiers nodig, dus zet het eiwit in de koelkast om later te gebruiken.
  • Doe de eidooiers in een beker van een staafmixer en voeg de mosterd, snufje zout en het citroensap toe. Goed doormengen.
  • Voeg nu heel langzaam de gesmolten boter toe, net zoals je mayonaise maakt. Dus begin met een klein, gestaag straaltje en zodra het eigeel de boter goed opneemt, kan je iets sneller boter toevoegen. Zodra als de boter is opgenomen is de saus klaar.

Notities

Met de eiwitten kan je Haagse Bluf of meringue maken of voeg ze de volgende dag aan je gebakken ei of omelet toe.

Nutrition

Calories: 214kcal | Carbohydrates: 0.5g | Protein: 3g | Fat: 23g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 148mg | Sodium: 145mg | Potassium: 37mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 14% | Calcium: 1% | Iron: 2%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *