Keto ontbijt of brunch: gepocheert ei

Hoe pocheer je een ei in 5 simpele stappen

Op een keto-dieet is niks zo makkelijk en snel als een eitje voor ontbijt. Hier leg ik uit hoe je een ei kan pocheren.

Een gepocheert ei is geen recept voor als je haast hebt, maar het is zo de moeite waard.

Lekker op een zondagochtend met een Oopsie broodje of keto-beschuitje!

 

Hoe pocheer je een ei in 5 stappen

Als je meerdere eieren wilt pocheren, doe ze dan toch één voor één, zeker in het begin.

1. Breng een steelpan met water aan de kook. De pan moet half tot driekwart met water gevuld zijn.

2. Doe hier vervolgens 1 theelepel azijn bij, roer even door.

3. Sla een ei met een mes of op de rand van een kom kapot en laat het ei voorzichtig in een metalen soeplepel glijden.

4. Laat het ei vervolgens heel voorzichtig uit de soeplepel in het kokende water glijden.

5. Het ei nu 4 minuten laten koken als je het nog vloeibaar van binnen wilt.

Een gepocheert eitje, lekker op keto beschuit of met een oopsie broodje en met een plakje ham en Hollandaise saus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *