Ga terug
+ personen

Eggs Benedict

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Hollandaise saus

  • 2 eidooiers
  • 100 gram roomboter
  • 1 theelepel citroensap
  • 0.5 theelepel mosterd
  • snufje zout

Eggs Benedict

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel azijn
  • 100 gram ham

Voedingswaardes

Calorieën: 665kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 62g
,
Macro vetten: 84%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

Maak eerst de Hollandaise saus

  • Verwarm de boter in de magnetron of in een steelpannetje op laag tot matig vuur totdat het gesmolten is, maar niet bruin is.
  • Splits de eieren. Je hebt alleen de dooiers nodig, dus zet het eiwit in de koelkast om later voor iets anders te gebruiken.
  • Doe de eidooiers in een kom en voeg de mosterd, snufje zout en het citroensap toe. Goed doorkloppen met een handmixer. Het eigeel gaat geleidelijk lichter van kleur worden.
  • Voeg nu heel langzaam de gesmolten boter toe, net zoals je mayonaise maakt. Dus begin met een klein, gestaag straaltje en zodra het eigeel de boter goed opneemt, kan je iets sneller boter toevoegen. Zodra als de boter is opgenomen is de saus klaar.

Gepocheerde eieren

  • Breng een pan met zo'n 5-10 cm water met de azijn aan de kook.
  • Zodra het water kookt het vuur heel laag zetten, zodat het water heel zachtjes borrelt.
  • Breek het ei in een theezeefje boven een mok en beweeg het zeefje van links naar rechts, het water druipt nu door het theezeefje en het eiwit en de dooier blijven in het zeefje.
  • Laat het ei voorzichtig in het zacht kokende water glijden. Herhaal met alle eieren.

Eggs Benedict

  • Leg 50 gram ham op een bordje en leg twee gepocheerde eieren op de ham. Schenk de Hollandaise saus erover heen en maak op smaak met peper en zout.