Kersen worden soms tot de bosvruchten gerekend maar zijn dit eigenlijk niet. Alle bosvruchten zijn laag in koolhydraten. Kersen bestaan vooral uit water, vruchtensuiker en een klein beetje vezels. Ze zijn heel lekker en best wel zoet. Dit komt door de natuurlijke vruchtensuiker in de kersen.

Een schaaltje met 100 gram kersen bevat al snel zo’n 14 gram netto koolhydraten. Eén kers kan al snel 5 gram wegen en de pit en het steeltje wegen vrijwel niks.

Je kan dus best een keer kersen eten op het keto dieet zolang je je portiegrootte in de gaten houdt. En kies vooral de kleinere kersen, zo heb je toch genoeg om een schaaltje te vullen en kan je de koolhydraten beperkt houden.

Neem als dessert

Ik raad aan om kersen dan ook echt als dessert en vooral niet als tussendoortje te eten. Sowieso is het geen goed idee om tussendoortjes te eten, hier kan je daar meer over lezen.

Kersen als dessert zijn wel een optie. Je hebt dan al een maaltijd met voldoende vetten en eiwitten gegeten en het zijn juist vetten en eiwitten die voor verzadiging zorgen. Op deze manier is het makkelijker om te voorkomen dat je gaat overeten aan kersen. Het is namelijk heel makkelijk om te veel van iets zoets te eten en dat is zonde want dan raak je uit ketose.

Je kan die kans overigens verder verkleinen door een glas water met een theelepel appelazijn voor je maaltijd en ook voordat je naar bed gaat te drinken. Hier kan je daar meer over lezen.

Schaaltje met kersen

  • 100 gram kersen
  1. Was de kersen en doe ze in een schaaltje.Dessert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *