In bewerkt eten zitten bijna altijd toegevoegde suikers, toegevoegde zaad-oliën en van allerlei additieven (zoals natuurlijk aroma, citroenzuur, xanthaan gom etc). En ook al is het natuurlijk, dat betekent nog niet dat je het ook in je eten wilt hebben. In de natuur komen genoeg schadelijke stoffen voor.
Als je dit dus niet wilt, of je kan niet goed tegen bepaalde stoffen, dan kan het een oplossing zijn om je eigen ingrediënten te maken. Je weet dan precies wat je eet! Het is misschien iets meer werk, maar vaak veel lekkerder en gezonder.
Bovendien is dit een heel goede manier om voedselverspilling tegen te gaan. Als je melk hebt die gebruikt moet worden, dan kan je er yoghurt of kaas van maken. Met room kan je crème fraîche maken. Als je stevige groenten over hebt, dan kan je die groenten fermenteren. Het lijkt misschien allemaal heel lastig, maar het is het echt niet en je hebt geen bijzondere of dure spullen nodig om hiermee te beginnen.
- Alle
- Bakken
- Noten
- Snel
- Vegetarisch
- Zonder varkensvlees
- Zonder zuivel
- Zuivel & zuivelvrij
- fat-adapted
Pittige vegetarische kaas
Paneer maken
Giardiniera
Keto paneermeel
Frambozenazijn
Zelf mozzarella maken
Zelf witte kaas maken
Traditionele ricotta maken
Eieren inmaken
Crème fraîche maken
Koffie of thee met een smaakje?
Pinda’s roosteren
Ketotella (keto nutella)
Mandarijnenjam
Hangop of labneh maken
Hazelnoten roosteren
Kokosroom
Yoghurt maken
Geroosterde pistache nootjes
Pompoenpuree
Amandelen roosteren in 8 minuten
Amandelpasta of amandelboter
Verse kaas maken
Hete pepertjes inmaken
Bakpoeder, baksoda, psyllium en eiwitten
Amandelmelk
Tandoori kruidenmix
Soorten room en hoe je ze kan maken
Ghee (geklaarde boter)
Mayonaise
- Alle
- Bakken
- Noten
- Snel
- Vegetarisch
- Zonder varkensvlees
- Zonder zuivel
- Zuivel & zuivelvrij
- fat-adapted