kokosroom

Kokosroom

Kokosroom slagroomKokosroom bevat geen melksuikers en is dan ook geschikt als je lactose intolerant bent. Doordat het geen melksuikers (lactose) bevat, bevat het ook minder koolhydraten dan slagroom. Dit is waarom kokosmelk en kokosroom ook vaak op het keto dieet gebruikt worden.

Je kan zelf kokosroom van kokosmelk maken. Je doet dit door het blik kokosmelk 24 uur in de koelkast te zetten. De room gaat dan naar boven drijven en wordt hard. Als je het blik dan voorzichtig (zonder te schudden) open maakt, kan je de room er zo vanaf scheppen.

Doe de room dan in een kom (het liefst een metalen kom die koud is, dus in de koelkast heeft gestaan) en mix  met een handmixer. De room is sowieso al dik, maar door te mixen wordt het wat zachter en lijkt het meer op slagroom.

Echte kokosroom slagroom

Kokosroom maken met slagroomapparaat

Als je echte kokosroom slagroom wilt maken, dan heb je een slagroomapparaat nodig.

Je zet de kokosmelk en het lege slagroom apparaat in de koelkast om goed koud te worden. Vervolgens schud je zo ver als dat lukt de kokosmelk en giet de juiste hoeveelheid in je slagroomapparaat. Patroon erin, schudden (ik doe 20x) en klaar.

Alles wat je niet direct gebruikt bewaar je gewoon in de koelkast. De textuur is precies zoals slagroom en je kan het dus ook mooi opspuiten.

Wat kan je doen met kokosroom?

keto wafel met kokosroom

Kokosroom kan je net als slagroom op koffie doen, maar het is ook lekker bij wafels of poffertjes. Je kan het ook gebruiken in plaats van slagroom als je keto chocolaatjes of ketotella (keto nutella) maakt.

Kokosroom maken met slagroomapparaat

Kokosroom

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Nagerecht, Gebak, chocolaatjes en koekjes, Drinken
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 93kcal

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Zet het pak of blik met kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast. Zet je lege slagroomapparaat ook in de koelkast.
  • Schud de kokosmelk want anders kan je het niet schenken. Doe de juiste hoeveelheid in je slagroomapparaat en doe het patroon erin. Even op en neer schudden. Ik schud 20x. Patroon eruit halen en je kan het direct gebruiken of in de koelkast zetten.
    Kokosroom maken met slagroomapparaat

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 93kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vetten: 10g | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 92% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 4%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.