laat de pinda's minimaal 1 uur afkoelen

Pinda’s roosteren

Zelf pinda’s roosteren is heel makkelijk en veel lekkerder! Bovendien ruikt je keuken heerlijk naar geroosterde noten. Vervolgens kan je de geroosterde pinda’s gebruiken om seroendeng, pindakaas of pindasaus (saté saus) te maken.

Geen toegevoegde olie

Als je geroosterde pinda’s koopt is daar vaak plantaardige olie aan toegevoegd. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig, want pinda’s bevatten juist van zichzelf al veel olie. Door pinda’s te roosteren komt de van nature in de pinda aanwezige olie naar de buitenkant van de pinda. Je krijgt een lekkere knapperige pinda en het roosteren brengt de smaak nog beter uit.

Het is wel belangrijk om de pinda’s vervolgens een uur te laten koelen, zodat de olie weer van de buitenkant naar de binnenkant kan trekken, want anders krijg je droge pinda’s.

Niet echt keto

Pinda’s bevatten vrij veel koolhydraten. Dit is ook niet zo gek, want eigenlijk zijn het geen noten maar peulvruchten.

Toch kan je wel pinda’s op het keto dieet gebruiken, zolang je de hoeveelheid die je gebruikt goed in de gaten houdt. Dus als je zelf pindakaas maakt gebruik dan maximaal 1 eetlepel (15 gram) per persoon. Je kan ook wat pinda’s malen om seroendeng te maken.

Pindakaas maken

Zodra je je pinda’s geroosterd hebt en goed hebt laten afkoelen kan je pindakaas maken.

Je doet dit door de geroosterde pinda’s (met eventueel wat zout) in een keukenmachine te doen. Laat de machine net zo lang malen tot dat je een mooie smeuïge pindakaas krijgt.

Het is niet nodig om extra olie of vloeistof toevoegen. Eerst lijkt de pindakaas heel dik te worden, maar het is gewoon een kwestie van geduld en je krijgt prachtige pindakaas.

Doe je pindakaas in een schone pot en bewaar in je keukenkastje. Het kan zijn dat er na een tijdje wat olie boven op komt drijven, dat is normaal. Even doorroeren en je hebt weer een mooie zachte pindakaas.

Wat droge pindakaas?

Als je pindakaas wat droog is, roer het dan even door. Sowieso is het een goed idee om pindakaas altijd met wat roomboter te eten. Dit geldt al helemaal voor kleine kinderen. Pindakaas kan namelijk vrij plakkerig zijn.

Keto brood of beschuit

Je zou wat pindakaas in je koffie kunnen doen, maar zelf vind ik het lekkerder op een keto beschuitje of een supersnel broodje. Zowel de beschuitjes als de broodjes zijn natuurlijk voor de hele familie geschikt, dus ook voor kinderen.

Kant-en-klare pindakaas

Zelf pindakaas maken is heel makkelijk zolang je een keukenmachine hebt. Als je geen keukenmachine hebt of liever kant-en-klare pindakaas wilt kopen, lees dan eerst mijn pindakaas review. Ook pindakaas bevat soms van allerlei (onnodige) toevoegingen, die je op het keto dieet liever wilt vermijden.

pinda's roosteren

Pinda’s roosteren

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 10 minuten
1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 293kcal

Ingrediënten

  • 200 gram pinda's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  • Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en spreidt de pinda's hier over uit.
    pinda's roosteren
  • Rooster de pinda's 5 minuten in de voorverwarmde oven en roer ze dan even door met een houten lepel.
    pinda's roosteren
  • Rooster nu nog eens 5 minuten en haal ze dan direct uit de oven. Ze mogen niet donker worden. Laat ze nu minimaal 1 uur afkoelen. Strooi er eventueel wat zout over.
    laat de pinda's minimaal 1 uur afkoelen

Nutrition

Calorieën: 293kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 12g | Vetten: 25g | Fiber: 4g | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 71% | Macro Koolhydraten: 14% | Macro Eiwitten: 15%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.