Deze klassieke keto tonijn maaltijdsalade is zo klaar, gezond en lekker.
Tonijn in een vleugje water
In deze tonijn maaltijdsalade combineer je tonijn, eieren en mayonaise. Gebruik bij voorkeur tonijn in water of tonijn met een vleugje water en meng hier wat extra vierge olijfolie door heen. Zo krijg je voldoende eiwitten en vetten binnen om je verzadigd te voelen.
Neem geen tonijn in zonnebloemolie of olijfolie als er niet vermeld staat dat het extra vierge olijfolie is. Dit soort oliën zijn hoogbewerkt. Hier kan je daar meer over lezen. Tonijn behoort tot de vette vis en is daarom een belangrijke bron van Omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren uit je voeding, en vooral uit vette vis, zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid.
Vooral als je de overschakeling naar vetverbrander nog aan het maken bent en dus nog niet fat adapted bent, is het belangrijk dat je voldoende vetten eet om je verzadigd te voelen.
Portiegrootte
De hoeveelheden in dit recept zijn heel geschikt als lichte maaltijd, lunch of als avondmaaltijd gecombineerd met een dessert.
Het is natuurlijk ook mogelijk om als hoofdmaaltijd een dubbele portie van deze salade te nemen, zodat je voldoende calorieën binnenkrijgt om in je energiebehoefte te voorzien.
Extra avondeten voor lunch
Deze salade kan je natuurlijk ook prima mee naar werk nemen. Alleen zou ik de eieren voor de volgende dag gewoon in 8 minuten hard koken in een pan met kokend water. Laat ze dan afkoelen (eventueel onder de koude kraan) en pel ze en voeg ze aan je lunchdoos toe. Bewaar in de koelkast tot de volgende dag.
Tonijnmaaltijdsalde
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 struikjes Little Gem sla
- 150 gram cherry tomaatjes
- 80 gram bleekselderij
- 1 eetlepel citroenzest
- 400 gram tonijn in vleugje water
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 100 gram mayonaise
- 4 eieren
- ⅛ theelepel grofgemalen peper
- zout
- 4 eieren
Instructies
- Snij het stronkje van de Little Gem sla af. Was de blaadjes en dep droog. Leg de blaadjes op een schaal.
- Was de bleekselderij, dep droog en snij in 1 cm grote stukjes.
- Zest de citroen en meng de citroenzest door de mayonaise heen.
- Snij de citroen in kwarten om mee te garneren.
- Was de tomaatjes, dep droog en halveer ze.
- Breng een pan met water aan de kook om de eieren in te pocheren. Voeg 1-2 eetlepels keuken azijn aan de pan toe. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager zodat het zachtjes borrelt. Breek een ei in een soeplepel en laat het voorzichtig in het zachtjes kokende water glijden. Doe dit voor alle eieren. Laat de eieren 4 minuten koken (de binnenkant is dan nog wat vloeibaar).
- Doe de tonijn in een kom en voeg de olijfolie en peper toe. Meng door elkaar heen.
- Leg de tonijn, bleekselderij, tomaatjes en gepocheerde eieren op de slablaadjes. Dot de mayonaise er bovenop of serveer de mayonaise apart. Garneer met de stukken citroen.