Keto kip-avocado maaltijdsalade

Keto kip-avocado salade

Kipfilet uit blik

Deze keto kip-avocado salade is een heerlijke en makkelijke salade, ideaal voor tijdens de vakantie! Je hebt geen koelkast nodig, want je gebruikt kip uit blik en je hoeft niet te koken.

Natuurlijk kan je deze salade ook met kipfilet maken. Snij de kipfilet dan in reepjes of stukjes en kook gaar in wat water (ongeveer 10 minuten). Als je een stukje kipfilet doormidden snijdt moet het mooi wit van binnen zijn, dan weet je dat het goed gaar is.

Avocado

Behalve de kipfilet bevat keto kip-avocado salade natuurlijk avocado. Avocado wordt vaak als een superfood beschouwd. Het bevat niet alleen veel vitamines en mineralen, maar is ook een bron van gezonde vetten. Juist op het keto dieet probeer je veel gezonde vetten te eten, want vet is je belangrijkste energiebron.

Olijfolie en mayonaise

Je gebruikt ook olijfolie en mayonaise in deze salade. Olijfolie kan je ook als een superfood beschouwen. Vooral verse extra vierge olijfolie is een goede bron van anti-oxidanten (polyfenolen).

Mayonaise bevat ook veel vet en veel mensen vinden het heel lekker. Niet alle mayonaise past even goed binnen het keto dieet. Hier kan je mijn mayonaise review lezen. Een andere optie is om zelf mayonaise te maken, hier kan je zien hoe je dat doet.

Keto kip-avocado maaltijdsalade

Keto kip-avocado maaltijdsalade

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: 15 minuten maaltijd, Gevogelte, maaltijdsalade
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 564kcal

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet uit blik
  • 40 ml extra vierge olijfolie
  • 2 avocado's
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 komkommer
  • 1 little gem struikje
  • 6 cherry tomaatjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 40 gram pijnboompitten

Instructies

  • Was de slablaadjes, schud droog en snij of scheur in stukjes.
    Sla in stukjes snijden of scheuren
  • Maak de avocado's schoon en snij in blokjes.
    Avocado's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Snij de ui in kleine stukjes.
    rode ui in kleine stukjes snijden
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Was de koriander en snij of knip in stukjes (ook de steeltjes).
    Koriander in stukjes snijden of knippen
  • Laat de kipfilet even uitlekken en snij in stukjes. Meng de olijfolie door de kipfilet heen.
  • Doe alles in een kom (hou ongeveer een eetlepel pijnboompitten apart om mee te garneren) en voeg de gerookte paprikapoeder toe.
    Doe alles in een kom met de gerookt paprikapoeder
  • Voeg de mayonaise toe en meng door elkaar heen. Garneer met de rest van de pijnboompitten.
    Mayonaise toevoegen

Nutrition

Calorieën: 564kcal | Bruto koolhydraten: 15g | Eiwit: 23g | Vetten: 48g | Sodium: 93mg | Potassium: 976mg | Fiber: 9g | Vitamin A: 900IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 9mg | Vitamin B5: 3mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 22mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 5mg | Vitamin K: 52µg | Calcium: 46mg | Copper: 1mg | Folate: 118µg | Iron: 3mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 89mg | Phosphorus: 291mg | Selenium: 15µg | Zinc: 3mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 74% | Macro Koolhydraten: 10% | Macro Eiwitten: 16%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.