Mexicaans roerei met groenten is heel kleurrijk en heel snel klaar. Je hoeft alleen even de groenten fijn te snijden en in een paar minuten te roerbakken vervolgens voeg je de los geklopte eieren toe en je ontbijt of lichte maaltijd is klaar! Je klopt de eieren met wat water los, want zo krijg je een mooi luchtig roerei, ‘fluffy’ in het Engels. Bovendien krijgt je roerei hierdoor ietsje meer volume.
Je gebruikt minimaal twee eieren als je roerei maakt, want anders hou je echt een heel erg zielig hoopje op je bord over. Hier kan je meer lezen over hoeveel eieren je kan eten en hier kan je lezen waarom eieren zo gezond zijn.
Omelet of frittata
Behalve Mexicaans roerei met groenten, kan je natuurlijk ook een lekkere omelet of frittata maken, dit duurt ietsje langer dan roerei want het heeft iets langer nodig om te garen. Hier kan je het recept vinden voor een Mexicaanse groenten omelet, maar je kan natuurlijk ook een keer een basilicum frittata, pittige kip frittata of een vegetarische courgette frittata proberen. Hier zijn overigens nog veel meer frittata recepten. Frittata is Italiaans voor een omelet waar ook kaas door zit.
Ingemaakte pepertjes
Door hete pepertjes toe te voegen krijgt je roerei een pittig Mexicaans tintje. Je kan een vers cayenne pepertje gebruiken of ingemaakte hete pepertjes. Pepertjes kan je heel makkelijk zelf inmaken en ze geven een gerecht net dat beetje extra smaak. Ik vind zelf ingemaakte pepertjes lekkerder en meer smaak hebben dan kant-en-klare ingemaakte pepertjes.
Mexicaans roerei met groenten
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
IngrediΓ«nten
- 2 eieren
- 1 eetlepel water
- 1 bosui
- 80 gram gele of oranje paprika
- 100 gram cherry tomaatjes
- ΒΌ Jalapeno peper
- 50 gram geraspte jonge kaas
- 30 gram roomboter
- β theelepel peper
- β theelepel zout
Instructies
- Was de paprika, tomaatjes en het bosuitje en rasp de kaas.
- Snij de paprika en het bosuitje in kleine stukjes.
- Maak de Jalapeno peper schoon en verwijder de zaadjes, snij de peper in kleine stukjes. Hoeveel Jalapeno peper je gebruikt hangt er vanaf hoe pittig je het wilt hebben.
- Was de tomaatjes, dep droog en snij in half of kwart. Hou er een paar apart om mee te garneren.
- Laat de boter in een koekenpan smelten (niet bruin laten worden) op matig vuur.
- Doe de groenten in de pan en roerbak een paar minuten op matig-hoog vuur.
- Breek de eieren in een kom. Voeg het water toe en klop goed los.
- Zet het vuur wat lager en voeg de eieren toe, roer de eieren door de groenten heen. Zodra het ei wat steviger wordt maar nog wel vochtig is, van het vuur afhalen. Het blijft namelijk nog even doorkoken en anders wordt het te droog.
- Maak op smaak met peper en zout en garneer eventueel met een stukje tomaat of een paar basilicum blaadjes.