Keto Croque Monsieur met Parmezaanse kaas

Deze keto Croque Monsieur is lager in vet en relatief hoger in eiwit vergeleken met dit recept. Dit komt omdat ik geen gewone kaas maar Parmigiano Reggiano gebruik. Dit is een dure kaas en er wordt vooral met de geraspte kaas regelmatig gesjoemeld. Het is dus een goed idee om een stukje Parmigiano Reggiano te kopen en het zelf even te raspen.

Parmigiano Reggiano

Hier kan je meer lezen over Parmigiano Reggiano. Het is namelijk een heel bijzondere en heel gezonde kaas.

Serveer met wat sla

Croque Monsieur is ook heel lekker als een lichte lunch. Serveer je Croque Monsieur bijvoorbeeld met een handje sla, zoals rucola, jonge spinazie of jonge snijbiet. Je kan daar dan nog wat Parmezaanse kaas over heen raspen.

Croque Monsieur met Parmezaanse kaas

Keto Croque Monsieur met Parmezaanse kaas

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Lunch, 15 minuten maaltijd, Snel keto ontbijt, Lichte maaltijd
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 393kcal

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels water
  • 30 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • 20 gram ham of Parma ham
  • 0.5 eetlepel roomboter
  • peper en zout
  • sla (optioneel, om te garneren)

Instructies

  • Klop de eieren met het water los in een kom, voeg wat zout en peper toe.
    Klop de eieren met wat water los in eenkom
  • Voeg de room en geraspte kaas toe en roer door elkaar heen.
    Voeg de geraspte kaas aan de kom met losgeklopte eieren toe
  • Smelt de boter op matig vuur. De boter mag niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is het vuur op laag zetten.
    smelt de boter op matig vuur
  • Voeg de helft van het omeletmengsel toe aan de koekenpan en leg er dan direct de plak met ham op. Schenk nu de rest van het omeletmengsel over de ham en doe er dan meteen een deksel op.
    De rest van het beslag over de ham schenken
  • Laat 3-4 minuten op laag vuur bakken totdat de bovenkant stevig wordt.
    Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur garen
  • Laat de omelet op de deksel glijden om de omelet te keren. Doe de omelet dan weer terug in de koekenpan om nog 2 minuten op de andere kant te bakken (nog steeds op laag vuur), doe de deksel weer op de pan.
  • Garneer eventueel met wat sla en krullen Parmezaanse kaas.
    Garneer met wat sla en krullen Parmezaanse kaas

Voedingswaarden

Calorieën: 393kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 30g | Vetten: 29g | Sodium: 804mg | Kalium: 222mg | Vitamine A: 947IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine D: 3µg | Vitamine E: 1mg | Calcium: 429mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 62µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 29mg | Fosfor: 498mg | Selenium: 51µg | Zink: 3mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 67% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 31%
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.