Bord met stukjes knabbelspek

Knabbelspek

Knabbelspek is heel erg makkelijk om zelf te maken. Bovendien past zelfgemaakt knabbelspek beter binnen het keto dieet. Kant-en-klare knabbelspek is meestal gefrituurd en de meeste kant-en-klare frituurproducten worden gefrituurd in zaad-oliën. Dit zijn geen gezonde soorten olie en je wilt ze zoveel mogelijk vermijden als je het keto dieet volgt. Hier kan je meer over zaad-oliën lezen.

Knabbelspek zou je een keto versie van chips kunnen noemen. Ideaal party food dus, want tussendoortjes wil je op het keto dieet liever vermijden. Dat is dan ook de reden dat je eerste doel op de keto challenge is om drie maaltijden per dag zonder tussendoortjes te eten. Voor veel mensen is dit al een flinke verandering!

Zwoerd met wat grof zeezout

Knabbelspek is gemaakt van zwoerd met ongeveer 1 cm vet eraan. Je kan dit bij je slager halen. De zwoerd snij je in heel dunne sliertjes en die bak je uit in de oven. Zwoerd bevat veel vet dus het is absoluut niet nodig om extra vet toe te voegen. Geef het gewoon even wat tijd, een minuut of 10-15 en het is klaar. Wat grof zeezout erover en knabbelen maar!

Hoog in eiwitten

Knabbelspek is niet alleen hoog in gezonde vetten, maar ook hoog in eiwitten. Stel je bent op reis, dan kan dit een goede en makkelijke bron van eiwitten en vetten zijn, zonder dat je dan ergens hoeft te stoppen om te eten. Door de combinatie van eiwit en vet zal je je snel verzadigd voelen.

Bovendien bevat knabbelspek precies de combinatie van eiwitten die je lichaam nodig heeft om collageen te maken. Collageen zorgt ervoor dat je een mooie huid, nagels en haar hebt, maar ook voor het kraakbeen in je gewrichten. Vooral als je ouder wordt is het belangrijk om ook collageen via je voeding binnen te krijgen en dat kan dus via knabbelspek. Het kan ook door zelfgemaakte bouillon met botten of visgraten.

Extra bite

Je kan knabbelspek aan gerechten (bijvoorbeeld salades) toevoegen om ze extra bite te geven.

Bord met knabbelspek

Knabbelspek

4.80 van 5 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Tussendoortje, Party food
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 0g
Calorieën: 816kcal

Ingrediënten

  • 300 gram zwoerd
  • 1 theelepel grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240° Celsius.
  • Je hebt zwoerd met ongeveer 1 cm vet eraan nodig.
  • Snij het zwoerd met een heel scherp mes in dunne reepjes.
  • Doe de reepjes zwoerd in een ovenschaal. Je hoeft de ovenschaal niet in te vetten.
  • Bak het zwoerd 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    Knabbelspek
  • Strooi wat grof zeezout over het knabbelspek.
    Bord met knabbelspek

Voedingswaarden

Calorieën: 816kcal | Eiwit: 92g | Vetten: 47g | Sodium: 3920mg | Kalium: 1mg | Vitamine A: 75IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 46mg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 1mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 0g | Macro Vetten: 53% | Macro Koolhydraten: 0% | Macro Eiwitten: 47%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.