Deze keto kip-avocado salade is een heerlijke en makkelijke salade, ideaal voor tijdens de vakantie! Je hebt geen koelkast nodig, want je gebruikt kip uit blik en je hoeft niet te koken.
Natuurlijk kan je deze salade ook met kipfilet maken. Snij de kipfilet dan in reepjes of stukjes en kook gaar in wat water (ongeveer 10 minuten) of bak in wat olijfolie of roomboter voor extra smaak. Als je een stukje gegaarde kipfilet doormidden snijdt moet het mooi wit van binnen zijn, dan weet je dat het goed gaar is.
Avocado
Behalve de kipfilet bevat keto kip-avocado salade natuurlijk avocado. Avocado wordt vaak als een superfood beschouwd. Het bevat niet alleen veel vitamines en mineralen, maar is ook een bron van gezonde vetten. Juist op het keto dieet probeer je veel gezonde vetten te eten, want vet is je belangrijkste energiebron.
Olijfolie en mayonaise
Je gebruikt ook olijfolie en mayonaise in deze salade. Olijfolie kan je ook als een superfood beschouwen. Vooral verse extra vierge olijfolie is een goede bron van anti-oxidanten (polyfenolen).
Mayonaise bevat ook veel vet en veel mensen vinden het heel lekker. Niet alle mayonaise past even goed binnen het keto dieet. Hier kan je mijn mayonaise review lezen. Een andere optie is om zelf mayonaise te maken, hier kan je zien hoe je dat doet.
Keto kip-avocado maaltijdsalade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- ⅛ theelepel gemalen foelie
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 avocado's
- 0.5 rode ui
- 400 gram komkommer
- 1 little gem struikje
- 6 cherry tomaatjes
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel verse koriander
- 30 gram pijnboompitten
Instructies
- Snij de little gem salade doormidden en hol dan uit of maak een paar stapeltjes van de wat grotere bladeren. De rest kan je in stukjes snijden voor de vulling.
- Maak de avocado's schoon en snij in blokjes.
- Snij de ui in kleine stukjes.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Was de koriander en snij of knip in stukjes (ook de steeltjes).
- Snij de kipfilet in kleine blokjes. Meng wat foelie door de kipfilet heen voor extra smaak als je de kipfilet gaat bakken. Als je de kipfilet kookt sla je dit over.
- Je kan de blokjes kipfilet in een steelpannetje met wat water gaar koken, of in een koekenpannetje met wat extra vierge olijfolie in 10 minuten gaar bakken.
- Doe alles nu in een kom (hou ongeveer een eetlepel pijnboompitten apart om mee te garneren) en voeg de gerookte paprikapoeder toe.
- Voeg de mayonaise toe en meng door elkaar heen. Vul de uitgeholde little gem salade met de kip-avocado salade en garneer met de rest van de pijnboompitten.