Deze chia frambozenpudding maak je met chia zaadjes. Chia zaadjes zijn gezond, lekker en makkelijk om in een toetje te verwerken.
Chia frambozenpudding kan je het beste de avond van tevoren maken, want hierdoor wordt hij veel steviger. Chia zaadjes kunnen namelijk tot wel 40x hun grootte uitzetten.
In dit toetje gebruik je chiazaadjes en kokosmelk voor de basis van de pudding, maar je gebruikt ook chia zaadjes om een frambozenjam te maken. Ook de frambozenjam kan je het beste ruim van te voren maken, zodat het wat steviger wordt.
Toetje of ontbijt
Deze chia pudding is een snel en makkelijk ontbijt, maar minder geschikt als een toetje, tenzij je bijvoorbeeld maar één of twee maaltijden per dag gebruikt, dus OMAD of intermittent fasting. Als je drie maaltijden per dag gebruikt is een toetje met 500 kcalorieën en een macro van 80% voor vetten namelijk wat te veel als je wilt afvallen. Hier kan je meer over macro’s op het keto dieet lezen.
Je zou eventueel een aantal puddinkjes tegelijk kunnen maken en dan heb je voor meerdere dagen ontbijt in de koelkast klaar staan.
Het is wel een goed idee om de slagroom pas net voordat je de pudding gaat eten er op te spuiten. Zelf maak ik slagroom met dit slagroomapparaat. Je kan hem meerdere dagen kant-en-klaar in de koelkast zetten en zo heb je direct slagroom tot je beschikking.
Chia frambozenpudding met slagroom
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Kokosmelk basis
- 100 ml kokosmelk
- 1.5 eetlepel chia zaadjes
- 0.5 theelepel vanille aroma
Chia frambozenjam
- 50 gram frambozen
- 0.5 eetlepel chia zaadjes
- 0.5 theelepel vanille aroma
Topping
- 75 ml slagroom
- 50 gram frambozen
Instructies
Kokosmelk basis
- Meng de kokosmelk, chiazaadjes en vanille aroma goed door elkaar heen en doe in het glas waarin je het wilt serveren. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Chia frambozenjam
- Als je verse frambozen gebruikt, voeg dan de vanille aroma en de chiazaadjes toe en meng met een theelepeltje of een staafblender door elkaar heen. Laat de chia frambozenjam minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
- Als je diepvries frambozen gebruikt, ontdooi ze dan 1 minuut op de hoogste stand van de magnetron. Ze worden dan heel zacht en er komt veel vocht vrij. Voeg de chiazaadjes en het vanille aroma toe en roer met een theelepeltje door elkaar heen. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Voor het serveren, de chia frambozenjam voorzichtig op de kokosmelk basis scheppen.
Topping
- Spuit de slagroom bovenop de chia jam en garneer met de rest van de frambozen.