Macro's op het keto dieet

Hier kan je informatie vinden over macro’s op het keto dieet.

Je eet omdat je lichaam voedingsstoffen nodig heeft, maar niet alle voedingsstoffen zijn hetzelfde. Je kan een onderscheid maken tussen stoffen waar je lichaam veel van nodig heeft en stoffen waar je lichaam weinig van nodig heeft. 

Macro’s verwijzen naar de stoffen waar je lichaam relatief veel van nodig heeft. Dit zijn de vetten, eiwitten en koolhydraten. Hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten je eet en dus in welke verhouding je ze eet, zijn je macro’s. 

Hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten je eet, hangt af van wat je doel is. Dit is waarom er verschillende soorten macro’s  op het keto dieet zijn. Het is echter wel zo dat als je het keto dieet volgt, je meeste energie altijd uit vetten komt. Dit betekent niet dat je ook heel veel vet hoeft te eten, want vet bevat meer dan 2x zoveel energie als koolhydraten en eiwitten. 

Als je net met het keto dieet begint of het keto dieet om medische redenen volgt, eet je vaak meer vetten, zowel in hoeveelheid als in percentage. Zo kan het zijn dat je in het begin regelmatig 80% van je energie uit vetten haalt, terwijl als je het keto dieet al langer volgt en fat-adapted bent, je bijvoorbeeld 70% van je energie uit vetten haalt. 

Je macro’s zijn dus niet constant. Ze kunnen veranderen doordat je zelf goed lichaamsvet kan verbranden, maar ook als je doel verandert en je wilt focussen op spieropbouw of als je als vrouw in de overgang komt. 

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.