Pannenkoeken met chocolade hagelslag

Keto pannenkoeken met slagroom en keto hagelslag

Deze heerlijke pannenkoekjes zijn zonder meel gemaakt, er zit zelfs geen kokosmeel of amandelmeel in. Super ketogeen dus, natuurlijk glutenvrij, heel lekker en snel klaar.

Dikke of dunne pannenkoeken: psylliumvezels

Lekker ontbijten met keto pannenkoeken

De truc is om deze keto pannenkoeken op een matig vuur te bakken. Verder helpt het om ze niet te groot (en niet te dik) te maken, dus misschien kan ik ze beter keto pannenkoekjes noemen in plaats van keto pannenkoeken. Door ze niet te groot te maken, kan je ze namelijk veel makkelijker keren. Probeer ze pas te keren als je ziet dat de bovenkant wat steviger begint te worden.

Dit is geen gerecht als je haast hebt, de pannenkoekjes moeten echt een aantal minuten per kant op matig vuur bakken. Als je ze te snel probeert te keren kunnen ze uit elkaar vallen en dat is natuurlijk jammer.

Als je liever toch wat grotere pannenkoeken wilt bakken, dan kan dat ook maar je hebt steviger beslag nodig. Door 2-3 x zoveel psylliumvezels (niet psylliumpoeder!) toe te voegen en je beslag dan en minuut of 10 te laten staan, krijg je heel dik beslag (dit loopt ook niet zo snel uit en je hoeft dan ook niet persé een kookring te gebruiken. Je krijgt op deze manier grotere maar ook dikkere (en dus stevigere) pannenkoeken.

Cottage cheese

Het belangrijkste ingrediënt in deze pannenkoekjes is cottage cheese. Veel cottage cheese past goed binnen het keto dieet, al moet je wel even op het etiket kijken hoeveel koolhydraten de cottage cheese bevat of lees eerst mijn cottage cheese review.

Met slagroom

Je serveert deze pannenkoekjes met aardig wat slagroom. Slagroom heeft van zichzelf al een iets zoete smaak door de melksuikers, mocht je dit echter onvoldoende vinden dan kan je een klein beetje vanille extract toevoegen.

Slagroom kan je makkelijk en snel met een electrische mixer of met een slagroomapparaat maken. Als je nog geen electrische handmixer hebt, dan zou ik een staande handmixer kopen. Terwijl de mixer bezig is, kan je andere dingen doen, dus wel zo makkelijk. Ik heb zelf deze staande mixer en ben hier heel tevreden over. Hij is heel snel.

Hagelslag

Keto hagelslag

Je kan je eigen hagelslag maken door wat chocolade over de pannenkoekjes te raspen. Ik gebruik het liefst 85% Hands Off my chocolate. Het is heel lekkere chocolade, maar bevat veel minder koolhydraten dat de meeste andere 85% (of zelfs hoger!) chocolade. Je kan het bij de Jumbo kopen.

Bordje met keto pannenkoek met hagelslag

Keto pannenkoeken met slagroom en keto hagelslag

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 755kcal

Ingrediënten

Keto pannenkoeken

  • 4 eieren
  • 200 gram cottage cheese (bij voorkeur Domspitz van de Hoogvliet of Dirk)
  • 3 eetlepels psylliumvezels (bijvoorbeeld van de Notenshop online)
  • 30 gram Taggiasche olijfolie of roomboter

Slagroom

  • 150 ml slagroom
  • 0.25 theelepel vanille extract (optioneel)

Frambozen

  • 30 gram geraspte Hands Off My Chocolate 85%

Instructies

  • Klop de eieren los in een kom.
    Kom met losgeklopte eieren
  • Voeg nu de cottage cheese en de psyllium toe en meng goed doorelkaar met een vork. .
    Eierbeslag met cottage cheese en psylliumvezels
  • Laat het beslag een paar minuten staan, zodat het wat steviger wordt. Je kan nu de slagroom alvast kloppen.
    Kom met keto pannenkoekenbeslag
  • Verwarm een koekenpan met roomboter of Taggiasche olijfolie op een matig vuur. Als je een kookring gebruikt, vet deze dan goed in met roomboter.
    Met boter ingevette kookring
  • Doe een lepel beslag in de pan. Afhankelijk van de grootte van je pan, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk maken. Ik gebruik een (ingevette) kookring want dan krijg je mooie ronde pannenkoekjes. Maak de pannenkoeken niet te groot want dan vallen ze uit elkaar als je ze omdraait.
  • Bak het pannenkoekje 3-4 minuten op de ene kant, Zodra de bovenkant van de pannenkoek droog is, kan je de pannenkoek voorzichtig keren. Als je een kookring gebruikt, de kookring eruit halen en het pannenkoekje voorzichtig keren en nogmaals 3-4 minuten bakken. In de tussentijd kan je de kookring weer met een lepel beslag vullen en het volgende pannenkoekje maken.
  • Leg de pannenkoekjes die klaar zijn op een bord en zet ze in de oven op 50° Celsiu.

Slagroom en keto chocolade hagelslag.

  • Klop de slagroom met het vanille extract. Of nog sneller gebruik een slagroomapparaat.
    Electrische mixer om slagroom te kloppen
  • Serveer de pannenkoekjes met slagroom en strooi wat geraspte chocola over de pannenkoekjes heen.
    Bordje met keto pannenkoek met hagelslag

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 755kcal | Bruto koolhydraten: 19g | Eiwit: 27g | Vetten: 63g | Sodium: 434mg | Kalium: 179mg | Vezel: 11g | Vitamine A: 1578IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 2µg | Vitamine E: 4mg | Vitamine K: 12µg | Calcium: 143mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 44µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 16mg | Fosfor: 221mg | Selenium: 27µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 10% | Macro Eiwitten: 14%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.