Een vlees-kaasschotel is zo gemaakt. Lekker bij crudité’s! Ook lekker met gevulde eieren. Als je ingemaakte eieren hebt, dan kan je die natuurlijk gebruiken om gevulde eieren te maken, dat is nog sneller.
Als je deze vlees-kaasschotel met crudité’s wilt serveren, dan heb je een extra bron van vetten nodig. Crudité’s zijn in dunne reepjes gesneden groenten en die bevatten van zichzelf geen vetten. Je moet daarom een bron van vet toevoegen, voor de vlees-kaasschotel is dat op zich niet noodzakelijk, want die schotel zal in het algemeen voldoende vetten bevatten.
Hier kan je suggesties voor dips vinden.
Snel, makkelijk en lekker
Een vlees-kaasschotel heb je zo gemaakt. Hier heb ik plakjes salami en grillworst gebruikt, maar je kan natuurlijk ook plakjes ham, kipfilet of rosbief nemen en die oprollen en dan mooi rangschikken rond een ramekin of klein kommetje met een dip.
Als je plakjes rosbief of entrecôte neemt, dan kan ik je deze artisjok dip aanraden. Het is een Amerikaans recept en heel lekker in combinatie met rosbief/entrecôte. Echt het proberen waard! Mierikswortelmayonaise is ook heel lekker bij rosbief of entrecote.
Voeg vervolgens reepjes kaas toe. Ik heb hier mozzarella en provolone gebruikt. Je kan natuurlijk ook andere kazen gebruiken, bijvoorbeeld brie, Leerdammer, boerenkaas – er zijn eindeloos veel mogelijkheden.
Je kan de schaal natuurlijk ook met wat groente en olijven versieren. Snij bijvoorbeeld een paprika in dunne ringen en leg die er in de vorm van een bloem bovenop en leg de olijven er tussen in.
Vlees-kaasschotel
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram salami
- 100 gram grillworst
- 125 gram mozzarella
- 100 gram provolone
- 3 eetlepels zwarte olijven
- 1 rode puntparika (of gele puntpaprika maar die zijn in Nederland moeilijker te vinden)
Instructies
- Snij de salami en grilworst in plakjes en rangschik op een bord.
- Laat de mozzarella uitlekken en snij in reepjes. Snij de provolone ook in reepjes en rangschik op het bord met de grilworst en salami.
- Was een parika en dep droog. Snij in dunne ringen en leg die in de vorm van een bloem op de vleesschotel. Verspreid een paar zwarte olijven om de schotel te versieren.