artisjok dip

Artisjok dip

Deze artisjok dip is heel snel en makkelijk om te maken en heel lekker bij rosbief of entecote.

Deze artisjok dip is ook lekker als een dip voor bij hapjes. Je kan deze artisjok dip prima van te voren maken en in de koelkast bewaren, alleen niet vergeten om het citroensap toe te voegen.

Het citroensap zorgt dat de gepureerde artisjokharten mooi groen blijven. Hoeveel citroensap je nodig hebt, hangt een beetje van het merk artisjokbodems af. Sommige merken voegen vrij veel citroenzuur toe om de artisjokken mooi groen te houden. Dan wil je dus niet ook nog eens heel veel citroensap toevoegen. Proef dus even.

Het is wel heel handig als je een staafblender hebt, maar eventueel kan je de artisjokharten ook pureren met een vork.

Artisjokken

Artisjokken zijn niet een typische keto groente, maar je kan ze wel op het keto dieet eten. Hier kan je meer lezen over echte keto groenten.

In het algemeen probeer je met een geringe hoeveelheid artisjokken je gerecht zoveel mogelijk smaak te geven. Zo kan je deze lekkere frittata met artisjokken maken of natuurlijk gevulde artisjokken als voorgerecht of party-food. Artisjokken zijn ook een belangrijk onderdeel van een pizza Quattro Stagioni.

Hoeveel vet?

Op het keto dieet gebruik je dips niet alleen omdat ze lekker zijn, maar ook om de juiste macro’s in een maaltijd te bereiken. Als je het keto dieet al langere tijd volgt, wil je natuurlijk zo goed mogelijk lichaamsvet verbranden. Ook nu komt de meeste energie in je voeding nog steeds uit gezonde vetten, maar omdat je nu ook lichaamsvet kan verbranden hoef je minder extra energie toe te voegen. Bovendien heb je in deze fase vaak minder calorieën nodig vergeleken als je net met het keto dieet begint. Je energiebehoefte blijft namelijk niet constant.

Deze artisjok dip heeft bijvoorbeeld heel andere macro’s dan brocamole. Daar is dus een reden voor – het heeft te maken met de fase waarin je je bevindt.

Kant-en-klare weekmenu’s

Zelf een menu met de juiste macro’s opstellen zal vooral in het begin een flinke uitdaging kunnen zijn. Het kan daarom een goede optie zijn om de kant-en-klare weekmenu’s te gebruiken. Je kan in de winkel starter menu’s kopen of als je lid wordt van keto-recepten de kant-en-klare weekmenu’s in het ledengedeelte gebruiken.

artisjok dip

Artisjok dip

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Dips & koude sausjes
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 89kcal

Ingrediënten

  • 240 gram artisjokharten (uitlekgewicht)
  • 1 eetlepel citroen
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • theelepel peper
  • theelepel zout

Instructies

  • Laat de artisjokkenharten uitlekken. Doe ze dan in de kleine kom van een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, dan de artisjokken in kleine stukjes snijden en een staafmixer gebruiken om ze te pureren.
    artisjokken laten uitlekken
  • Pers de halve citroen uit en voeg het citroensap aan de artisjokken toe. Voeg ook peper en zout naar smaak toe.
  • Pureer met de artisjokken met de keukenmachine en voeg de olijfolie in een dun straaltje geleidelijk toe, zodat er tijd is voor de puree om de olijfolie te absorberen.

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 89kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vetten: 8g | Sodium: 13mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 5µg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 78% | Macro Koolhydraten: 17% | Macro Eiwitten: 4%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.