Hartige pompoen-kaaskoekjes

Deze hartige pompoen-kaaskoekjes zijn lekker als party food of tussendoortje.

Je kan ze prima meenemen naar school of werk. Ze zijn ook lekker als party-food of serveer ze bij soep.

Pompoen-kaaskoekjes

Deze koekjes zijn eenvoudig te maken en de voorbereiding duurt dan ook niet lang. Ze hebben echter wel een vrij lange baktijd in de oven. Dus het is niet een geschikt recept als je haast hebt.

Je hebt bovendie pompoenpuree nodig, maar misschien heb je al een voorraadje in je vriezer. Zo niet dan kan je hier het recept voor pompoenpuree vinden.

Hartige pompoen-kaas koekjes

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Tussendoortje, Party food
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 24 koekjes
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 59kcal

Ingrediënten

  • 275 g pompoen puree
  • 130 g amandelmeel
  • 120 g geraspte jonge kaas liefst zelf kaas raspen, want kant-en-klare geraspte kaas bevat vaak toegevoegd zetmeel
  • 2.5 eetlepel kokosmeel
  • 1 eetlepel psyllium
  • 1 eetlepel rozemarijn in kleine stukjes gesneden of gedroogd
  • 1 theelepel peper vers gemalen
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Meng alle droge ingredinten goed doorelkaar.
  • Voeg nu de pompoenpuree toe en meng alles weer goed door elkaar met een vork.
    Zelf keto mandarijnen jam maken
  • Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat de psyllium kan uitzetten. Leg ondertussen bakpapier op 1 of 2 bakplaten.
  • Vorm 2cm dikke, ronde koekjes met (vochtige/koele) handen en leg de koekjes op de bakplaten.
  • Bak de koekjes op 180ºC totdat ze goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen en snijdt elk koekje in 2cm dikke repen (zoals cantuccini).
  • Hoe lang je deze koekjes bakt hangt er vanaf hoe droog je ze wilt hebben. Als je ze droog en knapperig wilt hebben, bak je ze langer (45-60 minuten, afhankelijk van je oven) op een lagere temperatuur (160º), als je ze nog iets vochtig en zachter wilt hebben dan bak je ze korter (30 minuten) op een hogere temperatuur (180º).

Voedingswaarden

Calorieën: 59kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 3g | Vetten: 4g | Sodium: 34mg | Kalium: 44mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 1028IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 51mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 3µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 3mg | Fosfor: 31mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 60% | Macro Koolhydraten: 20% | Macro Eiwitten: 20%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.