Crudités van gele paprika, bleekselderij, witlof en cherry tomaatjes met knoflook dip

Crudité’s in de vorm van een bloem

Crudité’s zijn fijngesneden groenten met een dip. Superleuk en makkelijk op feestjes. Dus party-food bij uitstek! Je kan het allemaal van te voren klaar maken en in de koelkast zetten totdat je het nodig hebt. Ook lekker als een lichte maaltijd of eventueel als snack voor kinderen als ze hongerig uit school komen.

Crudité’s: Snij de groente op gelijke lengte

Snij verschillende groente in dunne reepjes op gelijke lengte. Je kan de groente dan om een ramekin heen leggen en het ziet er dan uit als een bloem. Heel feestelijk, supermakkelijk!

Voor deze crudité’s had ik een dip gemaakt van 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise met 2 eetlepels volle yoghurt en 1 theelepel knoflookpoeder.

Combineer groente platter met een bron van eiwitten

Deze groente-platter vormde een lichte maaltijd voor één persoon. Als je dit als vegetarische maaltijd wilt nemen, combineer het dan met een bron van eiwitten, bijvoorbeeld gevulde eieren en/of kaas.

Crudités van gele paprika, bleekselderij, witlof en cherry tomaatjes met knoflook dip

Crudité’s in de vorm van een bloem

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Lichte maaltijd, Party food
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 7g
Calorieën: 412kcal

Ingrediënten

Groente platter

  • 1 struikje witlof
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 75 gram cherry tomaatjes

Knoflook dip

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Instructies

Groente platter

  • Was de groente en dep droog met keukenpapier. Snij de paprika in half en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snij de groente op gelijke lengte. Snij de groente vervolgens in dunne reepjes, maar dik genoeg om mee te kunnen dippen.

Knoflook dip

  • Meng de yoghurt, mayonaise en knoflookpoeder met een theelpel goed door elkaar. Doe in een ramekin of klein kommetje.
  • Zet de ramekin in het midden van een bord en rangschik de groente er om heen. Wissel de groente af, zodat je een mooi patroon in de vorm van een bloem krijgt.
    Crudités van gele paprika, bleekselderij, witlof en cherry tomaatjes met knoflook dip

Voedingswaarden

Calorieën: 412kcal | Bruto koolhydraten: 23g | Eiwit: 9g | Vetten: 34g | Sodium: 416mg | Kalium: 1742mg | Vezel: 16g | Vitamine A: 10835IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 4mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 48mg | Vitamine E: 4mg | Vitamine K: 1125µg | Calcium: 254mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 667µg | IJzer: 4mg | Mangaan: 2mg | Magnesium: 80mg | Fosfor: 171mg | Selenium: 3µg | Zink: 4mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 71% | Macro Koolhydraten: 21% | Macro Eiwitten: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.