Snelle keto tomatensoep met balletjes

De basis voor deze supersnelle soep zijn blikjes met tomatenblokjes of een pak met gezeefde tomaten. Als je gezeefde tomaten koopt, kies dan wel voor goede kwaliteit gezeefde tomaten. Sommige heel goedkope merken gebruiken namelijk onrijpe tomaten. Die tomaten smaken dus vrij zuur, en daarom wordt er vervolgens suiker toegevoegd en dan krijg je teveel koolhydraten. Kijk dus ook even naar hoeveel koolhydraten in je blikjes tomaat of passata zitten. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk, dus bij voorkeur 4 gram koolhydraten per 100 gram. Hier kan je mijn tomaten in blik review lezen.

Kleine gehaktballetjes

Ik gebruik rundergehakt om de kleine gehaktballetjes te maken. Rundergehakt is namelijk net iets pittiger van smaak. Ik maak het bovendien nog verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je hebt dit wel nodig, want anders krijgt je soep niet genoeg smaak.

Serveer met een broodje

Deze soep is lekker als warme lunch of lichte maaltijd gecombineerd met een supersnel lijnzaadbroodje.

Traditionele tomatensoep

Echte ouderwetse tomatensoep, die langzaam op een laag vuur gekookt is, heeft zondermeer veel meer smaak. Als je tomaten lang op een laag vuur kookt, wordt de smaak veel intenser, de soep wordt hier ook iets zoeter door en bevat dus ook meer koolhydraten. Hier kan je mijn recept voor tomatensoep in een slowcooker vinden.

Toch is deze snelle soep ook heel lekker! En als je van pittig houdt, zou je wat sambal of tabasco kunnen toevoegen.

Snelle tomatensoep met balletjes

Snelle tomatensoep met balletjes

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Soep, 15 minuten maaltijd
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 222kcal

Ingrediënten

  • 800 gram tomatenblokjes in blik (2 blikken Jumbo tomatenblokjes)
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 liter water
  • 1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
  • theelepel zout
  • theelepel vers gemalen peper
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 60 ml 35% slagroom

Instructies

  • Pureer de blokjes tomaat met sap met een staafblender.
    tomatenblokjes pureren met staafblender
  • Doe de gepureerde tomaat in een pan en voeg het water en de tijm toe en roer even door elkaar heen. Breng aan de kook op matig-hoog vuur.
    Pan met gepureerde tomaten, water en tijm
  • Maak het gehakt op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  • Maak kleine gehaktballetjes terwijl de tomatensoep aan het opwarmen is. Je kan dit eventueel ook al van te voren doen en in een bakje in de koelkast bewaren.
    Snijplank met kleine gehaktballetjes
  • Doe de gehaktballetjes voorzichtig in de pan met tomatensoep en laat op matig vuur zachtjes borrelen zodat het gehakt snel kan garen.
  • Serveer de tomatensoep met een scheutje room.
    Snelle tomatensoep met balletjes

Nutrition

Calorieën: 222kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 12g | Vetten: 16g | Sodium: 157mg | Kalium: 148mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 227IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 23mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 4µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 11mg | Fosfor: 89mg | Selenium: 8µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 67% | Macro Koolhydraten: 11% | Macro Eiwitten: 22%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating