Keto tomatensoep met balletjes

Snelle keto tomatensoep met balletjes

De basis voor deze supersnelle soep is een pak met gezeefde tomaten. Het is dus wel belangrijk om goede kwaliteit gezeefde tomaten te kopen. Sommige heel goedkope merken gebruiken namelijk onrijpe tomaten. Die tomaten smaken dus vrij zuur, ze doen daar dan vervolgens suiker bij (niet keto dus!) of laten het zo. Kijk dus ook even naar hoeveel koolhydraten in je passata zitten. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk, ik zoek meestal naar passata met 4 gram koolhydraten per 100 ml.

Ik gebruik bij voorkeur een goed Italiaans merk, zoals Cirio. Als dat niet verkrijgbaar is kan je ook Grand d’Italia passata uit een fles gebruiken. Passata di Pomodoro is Italiaans voor gezeefde tomaten.

Als je een fles passata gebruikt kan je een extra grote hoeveelheid soep maken en een deel invriezen. Ga geen extra grote porties eten, want dan krijg je te veel koolhydraten binnen.

Kleine gehaktballetjes

Ik gebruik rundergehakt om de kleine gehaktballetjes te maken. Rundergehakt is namelijk net iets pittiger van smaak. Ik maak het bovendien nog verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je hebt dit wel nodig, want anders krijgt je soep niet genoeg smaak.

Serveer met een broodje

Deze soep is lekker als warme lunch of lichte maaltijd gecombineerd met een supersnel lijnzaadbroodje.

Traditionele tomatensoep

Echte ouderwetse tomatensoep, die langzaam op een laag vuur gekookt is, heeft zondermeer veel meer smaak. Als je tomaten lang op een laag vuur kookt, wordt de smaak veel intenser. Heel anders dus. Hier kan je mijn recept voor tomatensoep in een slowcooker vinden.

Toch is ook deze snelle soep heel lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.