Rosbiefschotel met pijnboompitten

Rosbiefschotel met pijnboompitten

Deze rosbiefschotel met pijnboompitten is ideaal als je weinig tijd hebt of geen zin hebt om te koken. Rosbief is een goede bron van eiwitten, maar laag in vet. Daarom voeg je op de Toscaanse manier, extra vierge olijfolie aan deze schotel toe. Zelf gebruik is hele verse olijfolie die met daar doorheen Siciliaanse citroenen geperst is.

Carpaccio

Deze rosbiefschotel met pijnboompitten lijkt een beetje op carpaccio, alleen maak je echte carpaccio normaal gesproken met rauw vlees en rosbief is natuurlijk gebraden. Het idee is echter hetzelfde. In Lombardije worden dit soort schotels vaak met roomboter geserveerd. Dat is dus ook een optie, hier kan je het recept daarvoor vinden.

Rosbiefschotel met pijnboompitten

Rosbief schotel met pijnboompitten

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: 15 minuten maaltijd, Snel keto ontbijt, Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 373kcal

Ingrediënten

Vleesschotel

  • 100 gram plakjes rosbief
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • rucola (om te garneren)
  • 1.5 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 0.5 theelepel citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitten op een matig vuur (zonder toegevoegde olie) een paar minuten zodat ze lichtbruin worden. Schep af en toe om.
    pijnboompitten in hete koekenpan roosteren zonder olie
  • Leg de plakjes rosbief op een bord. Strooi er wat zout en peper over.
    Strooi zout en peper over de plakjes rosbief.
  • Leg de blaadjes rucola en pijnboompitten op de rosbief en schenk de olijfolie en het citroensap erover heen.
    Rucola en pijnboompitten over de rosbief verdelen en het citroensap en de olijfolie erover heen schenken

Nutrition

Calorieën: 373kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 23g | Vetten: 31g | Sodium: 1506mg | Kalium: 340mg | Vezel: 1g | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 8mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 46mg | Vitamine E: 4mg | Vitamine K: 18µg | Calcium: 280mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 9µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 46mg | Fosfor: 251mg | Selenium: 7µg | Zink: 4mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 74% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 24%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.