Carpaccio

Carpaccio

Carpaccio is een gerecht dat bedacht werd door Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië in 1950. Hij maakte carpaccio met rauwe runderlende en een sausje met mayonaise.

Italiaanse carpaccio wordt tegenwoordig met van allerlei soorten vlees en soms ook met vis gemaakt.Je kan plakjes rosbief, rookvlees, coppa of bijvoorbeeld gerookte entrecote gebruiken.

Je kan ook hoge kwaliteit rauwe tonijn gebruiken. Als vlees of vis speciaal gelabeld is dat het geschikt is om rauw gegeten te worden (bijvoorbeeld sushi kwaliteit) dan kan je het gebruiken.

Sla

In Italië wordt carpaccio eigenlijk bijna altijd met rucola, pijnboompitten en stukjes Parmezaanse kaas geserveerd.

Je maakt het vervolgens zelf op smaak door extra vierge olijfolie en citroensap toe te voegen.

Carpaccio

Carpaccio

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 698kcal

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte entrecote
  • 30 gram rucola
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • 0.5 eetlepel roomboter
  • 3 eetlepels olijfolie met citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Rangschik de plakjes vleeswaren over een bord.
    Vleeswaren op bord leggen
  • Was de rucola en dep droog of gebruik een slacentrifuge.
  • Leg de rucola bovenop de vleeswaren.
    Rucola op de vleeswaren leggen
  • Schaaf een aantal krullen van de Parmezaanse kaas en verspreid die over de rucola.
    Parmezaanse kaas over de rucola verspreiden
  • Doe de boter in een kleine koekenpan. Zodra de boter gesmolten is de pijnboompitten toevoegen. Laat de pijnboompitten een paar minuten op matig vuur bakken en strooi ze dan over de carpaccio.
    Pijnboompitten over de carpaccio strooien
  • Maak een vinaigrette door het citroensap door de olijfolie te mengen. Maak op smaak met peper en zout en drizzle dan over de carpaccio.
    Novo Frantoio olijfolie met sinaasappel

Nutrition

Calorieën: 698kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 31g | Vetten: 63g | Sodium: 1885mg | Potassium: 450mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 1043IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 8mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 2µg | Vitamin C: 55mg | Vitamin E: 7mg | Vitamin K: 63µg | Calcium: 565mg | Copper: 1mg | Folate: 38µg | Iron: 3mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 69mg | Phosphorus: 405mg | Selenium: 11µg | Zinc: 5mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 80% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 18%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.