Bordje met een avocado gevuld met een gepocheerd ei

Avocado met gepocheerd ei

Avocado met gepocheerd ei is een supersnel, gezond en lekker ontbijtje (of lunch natuurlijk). Kijk hier als je wilt weten hoe je een ei pocheert. Het is echt helemaal niet moeilijk.

Zowel avocado als eieren passen heel goed binnen het keto dieet, beiden zou je als een superfood kunnen beschouwen. Hier kan je lezen waarom avocado’s zo gezond zijn en hier kan je meer over eieren als superfood lezen. Beiden zitten bomvol met voedingsstoffen! Ofschoon avocado relatief hoog in koolhydraten is, de hoeveelheid netto koolhydraten is heel laag, vanwege het hoge percentage vezels. Avocado past dus heel goed binnen het ketogene dieet.

Hoeveel calorieën

Avocado met gepocheerd ei bevat niet heel veel calorieën. Als je meer calorieën nodig hebt kan je dus prima een dubbele portie nemen of dit ontbijt combineren met een keto cappuccino, maar een keto beschuitje met roomboter is natuurlijk ook een prima optie.

Avocado met gepocheerd ei

Avocado met gepocheerd ei

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 228kcal

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 20 gram rode paprika

Instructies

  • Breng een steelpannetje met water en de azijn aan de kook. Zodra het water kookt het vuur iets lager zetten, zodat het water zachtjes blijft borrelen.
  • Breek een ei in een soeplepel en laat het voorzichtig in het pannetje met kokend water glijden. Laat het ei 4 minuten zachtjes koken. Als het eerste ei klaar is, het tweede ei op dezelfde manier in hetzelfde pannetje pocheren.
  • Was de paprika en snij er een paar reepjes af om te garneren.
  • Snij de avocado doormidden en haal het met een theelepel voorzichtig uit de schil zodat hij mooi zijn vorm behoudt.
  • Laat het gepocheerde ei even uitlekken en leg het dan in de avocado. Maak op smaak met peper en zout en garneer met de paprika reepjes.

Nutrition

Calorieën: 228kcal | Bruto koolhydraten: 10g | Eiwit: 8g | Vetten: 19g | Sodium: 70mg | Kalium: 569mg | Vezel: 7g | Vitamine A: 697IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 23mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 22µg | Calcium: 38mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 107µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 36mg | Fosfor: 142mg | Selenium: 14µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 16% | Macro Eiwitten: 13%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating