Gebraden rosbief (in de oven)

Gebraden rosbief is een super makkelijk gerecht.

Groente wassen en in stukken snijden

Voor dit gerecht hoef je de groenten alleen te wassen en in stukken te snijden. Je hoeft de uien en knoflook dus niet te pellen (mag natuurlijk wel, maar het is niet nodig).

De verse kruiden was je en dep je droog. Je gebruikt de hele takjes. Dat maakt het namelijk makkelijk om ze er later weer uit te vissen.

Bijgerecht

Zelf vind ik gebraden rosbief heel lekker met gegratineerde bloemkoolpuree en met een mieriksworteldip.

Vleesthermometer

Als je dit gerecht maakt is het heel handig als je een vlees-thermometer hebt. Hoe lang je rosbief moet braden hangt af van hoe rare je je rosbief wilt hebben.

rare                   48° celsius

medium-rare  50° celsius

doorbakken     62° celsius

Belangrijk!

De twee gouden regels als je rosbief maakt zijn:

  1. Haal het vlees zeker een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Laat het vlees 15 minuten rusten nadat je het uit de oven hebt gehaald. Je kan het warmhouden door er aluminiumfolie overheen te leggen. Ga het dus niet direct snijden/serveren!

Als je je hieraan houdt, krijg je heerlijk gebraden rosbief.

Serveerschaal met dikke plakken rosbief

Gebraden rosbief (in de oven)

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Vlees
Keuken: Engels
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 562kcal

Ingrediënten

  • 800 gram rosbief
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 bos verse kruiden (tijm, rozemarijn, laurier, majoraan en salie)
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Haal de rosbief 30 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dit is heel belangrijk! Als je dit overslaat krijg je taaie rosbief.
    Rode snijplank met stuk rosbief
  • Verwarm de oven voor op 220° celsius als je een heteluchtoven hebt. Andere ovens op 240° celsius.
  • Was de bleekselderij stengels en dep droog met keukenpapier. Snij ze in niet te kleine stukken. Snij de ui met schil (dus niet pellen) in een aantal grote stukken.
    Houten snijplank met bleekselderij en ui
  • Breek de bol knoflook in teentjes, maar pel de knoflookteentjes niet.
    Snijplank met teentjes knoflook met velletje er nog omheen
  • Was de kruiden en dep droog.
  • Leg de groente in het midden van de ovenschaal. Leg het bosje kruiden bovenop de groente in de ovenschaal.
    Ovenschaal met groenten en verse kruiden
  • Drizzle de helft van de olijfolie over de groente en kruiden heen.
    Ovenschaal met groenten, kruiden en olijfolie
  • Wrijf de rosbief in met peper en zout.
    Rode snijplank met rosbief en peper en zout
  • Wrijf de rosbief met 1 eetlepel olijfolie in. Leg de rosbief bovenop de groenten en kruiden in de ovenschaal.
    Snijplank met rosbief met olijfolie
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 170° celsius voor een hete lucht oven of 190° celsius voor een andere oven.
    Ovenschaal met rosbief bovenop groenten en kruiden
  • Laat de rosbief 30 minuten braden en druip af en toe wat extra olijfolie over de rosbief heen. Niet te veel, want dan kan de rosbief niet braden.
  • Steek nu ook al even de vleesthermometer in de rosbief om te zien welke temperatuur het vlees van binnen is. Als je je rosbief medium-rare (medium rood) wilt hebben, wil je binnenin het vlees een temperatuur van 50° celsius. Kijk in de inleiding van dit recept voor andere temperaturen. Leg eventueel aluminium folie over de rosbief heen om hem warm te houden.
    vleesthermometer
  • Je kan nu de kruiden uit de ovenschaal vissen. Aangezien ze bovenop de groente liggen is dit zo gedaan.
  • Snij de rosbief na 15 minuten in dikke plakken en serveer met de groente.
    Serveerschaal met dikke plakken rosbief

Nutrition

Calorieën: 562kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 39g | Vetten: 44g | Sodium: 188mg | Kalium: 787mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 181IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 9mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 5µg | Vitamine C: 3mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 26µg | Calcium: 58mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 23µg | IJzer: 5mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 45mg | Fosfor: 394mg | Selenium: 42µg | Zink: 15mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 3% | Macro Eiwitten: 27%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.