Keto: Heerlijke rosbief

Gebraden rosbief (in de oven)

Gebraden rosbief is een super makkelijk gerecht.

Groente wassen en in stukken snijden

Voor dit gerecht hoef je de groenten alleen te wassen en in stukken te snijden. Je hoeft de uien en knoflook dus niet te pellen (mag natuurlijk wel, maar het is niet nodig).

De verse kruiden was je en dep je droog. Je gebruikt de hele takjes. Dat maakt het namelijk makkelijk om ze er later weer uit te vissen.

Bijgerecht

Zelf vind ik gebraden rosbief heel lekker met gegratineerde bloemkoolpuree en met een mieriksworteldip.

Vleesthermometer

Als je dit gerecht maakt is het heel handig als je een vlees-thermometer hebt. Hoe lang je rosbief moet braden hangt af van hoe rare je je rosbief wilt hebben.

rare                   48° celsius

medium-rare  50° celsius

doorbakken     62° celsius

Belangrijk!

De twee gouden regels als je rosbief maakt zijn:

  1. Haal het vlees zeker een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Laat het vlees 15 minuten rusten nadat je het uit de oven hebt gehaald. Je kan het warmhouden door er aluminiumfolie overheen te leggen. Ga het dus niet direct snijden/serveren!

Als je je hieraan houdt, krijg je heerlijk gebraden rosbief.

Keto: Heerlijke rosbief

Gebraden rosbief (in de oven)

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Vlees
Keuken: Engels
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 5 personen
calorieën: 485kcal

Ingrediënten

  • 800 gram rosbief
  • 2 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 bos verse kruiden tijm, rozemarijn, laurier en salie
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Haal de rosbief 30 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dit is heel belangrijk! Als je dit overslaat krijg je taaie rosbief.
  • Verwarm de oven voor op 220° celsius als je een heteluchtoven hebt. Andere ovens op 240° celsius.
  • Was de bleekselderij stengels en dep droog met keukenpapier. Snij ze in niet te kleine stukken.
  • Breek de bol knoflook in teentjes, maar pel de knoflookteentjes niet. Snij de ui met schil (dus niet pellen) in een aantal grote stukken.
  • Was de kruiden en dep droog.
  • Leg de groente in het midden van de ovenschaal.
  • Leg het bosje kruiden bovenop de groente in de ovenschaal.
    Lekkere kruiden voor bij de rosbief
  • Drizzle olijfolie over de groente en kruiden heen.
  • Wrijf de rosbief in met olijfolie en met peper en zout. Leg de rosbief dan bovenop de groente en kruiden.
    Rosbief maken begint met een mooi stuk vlees
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 180° celsius voor een hete lucht oven of 200° celsius voor een andere oven.
  • Laat de rosbief 30 minuten braden en druip dan wat van het vleesvocht over de rosbief heen. Als het de rosbief er heel droog uitziet en je niet genoeg vleesvocht in de ovenschaal hebt, dan kan je een klein beetje water of wat meer olijfolie over de rosbief gieten. Niet te veel, want dan kan de rosbief niet braden.
  • Steek nu ook al even de vleesthermometer in de rosbief om te zien welke temperatuur het vlees van binnen is. Als je je rosbief medium-rare (medium rood) wilt hebben, wil je binnenin het vlees een temperatuur van 50° celsius. Kijk in de inleiding van dit recept voor andere temperaturen.
    vleesthermometer
  • Als de rosbief de juiste temperatuur heeft bereikt, uit de oven halen en op een snijplank 15 minuten laten rusten. Ook deze stap niet overslaan, want je vlees wordt hier echter lekkerder door.
    Zelf rosbief maken is helemaal niet moeilijk
  • Leg eventueel aluminium folie over de rosbief heen om hem warm te houden.
  • Je kan nu de kruiden uit de ovenschaal vissen. Aangezien ze bovenop de groente liggen is dit zo gedaan.
  • Snij de rosbief na 15 minuten in dikke plakken en serveer met de groente.
    Deze rosbief is heel keto en superlekker

Nutrition

Calorieën: 485kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 31g | Vetten: 38g | Sodium: 145mg | Potassium: 637mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 93IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 7mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 4µg | Vitamin C: 4mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 19µg | Calcium: 44mg | Copper: 1mg | Folate: 19µg | Iron: 4mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 37mg | Phosphorus: 319mg | Selenium: 33µg | Zinc: 12mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 26%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.