rosbiefschotel uit lombardije

Rosbiefschotel zoals in Piedmont

Rosbief is lekker sappig omdat het vlees nog mooi roze-rood is en niet doorgebakken. Rood vlees bevat veel eiwitten maar niet heel veel vet. Het is daarom een goed idee om een bron van vet aan deze vleesschotel toe te voegen.

Deze rosbiefschotel lijkt op carpaccio. In Piedmont, waar carpaccio oorspronkelijk vandaan komt, wordt het geserveerd met krullen roomboter. In plaats van de krullen boter, smelt ik de boter en schenk dan de gesmolten boter over de rosbief. Dan direct serveren, zodat de boter nog warm is.

rosbiefschotel

Rosbiefschotel zoals in Piedmont

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: 15 minuten maaltijd, Lichte maaltijd, Lunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 402kcal

Ingrediënten

Vleesschotel

  • 100 gram plakjes rosbief
  • 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
  • 30 gram roomboter
  • beetje citroensap
  • zout en peper
  • rucola om te garneren

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten op een matig vuur een paar minuten zodat ze lichtbruin worden. Schep af en toe om.
    pijnboompitten in hete koekenpan roosteren zonder olie
  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. De boter mag niet bruin worden.
  • Leg de plakjes rosbief op een bord. Strooi er zout en peper naar smaak over heen.
  • Strooi de pijnboompitten er over heen en verdeel de rucola blaadjes over de schotel.
  • Schenk de gesmolten boter en een beetje citroensap over het vlees.
    rosbiefschotel

Voedingswaarden

Calorieën: 402kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 23g | Vetten: 35g | Sodium: 1719mg | Kalium: 340mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 750IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 8mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 45mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 2mg | Vitamine K: 7µg | Calcium: 280mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 9µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 46mg | Fosfor: 251mg | Selenium: 7µg | Zink: 4mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 76% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 22%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.