Deze rosbiefschotel met pijnboompitten is ideaal als je weinig tijd hebt of geen zin hebt om te koken. Rosbief is een goede bron van eiwitten, maar laag in vet. Daarom voeg je op de Toscaanse manier, extra vierge olijfolie aan deze schotel toe. Zelf gebruik is hele verse olijfolie die met daar doorheen Siciliaanse citroenen geperst is.
Carpaccio
Deze rosbiefschotel met pijnboompitten lijkt een beetje op carpaccio, alleen maak je echte carpaccio normaal gesproken met rauw vlees en rosbief is natuurlijk gebraden. Het idee is echter hetzelfde. In Lombardije worden dit soort schotels vaak met roomboter geserveerd. Dat is dus ook een optie, hier kan je het recept daarvoor vinden.
Rosbief schotel met pijnboompitten
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Vleesschotel
- 100 gram plakjes rosbief
- 1 eetlepel pijnboompitten
- rucola (om te garneren)
- 1.5 eetlepel extra vierge olijfolie
- 0.5 theelepel citroensap
- zout en peper
Instructies
- Verhit een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitten op een matig vuur (zonder toegevoegde olie) een paar minuten zodat ze lichtbruin worden. Schep af en toe om.
- Leg de plakjes rosbief op een bord. Strooi er wat zout en peper over.
- Leg de blaadjes rucola en pijnboompitten op de rosbief en schenk de olijfolie en het citroensap erover heen.