piadine

Piadine

Piadine zijn Noord-Italiaanse platte broodjes (flatbread) uit Romagna. Deze platte broodjes kan je dubbel vouwen. Traditionele piadines worden met tarwemeel gemaakt en zijn natuurlijk niet keto. Keto piadine maak je dus op een andere manier en dat gaat prima. Hier kan je meer lezen over keto broodvervangers.

Keto piadine

piadine

Keto piadines zijn makkelijk om te maken en een goede optie als je een broodje mee naar werk of school wilt nemen. Ze zijn natuurlijk glutenvrije en keto.

Je kan ze zo groot of klein maken als je wilt. Ze zijn ook geschikt om als bodem voor een pizza te maken of als burgerbroodje.

Je kan er van allerlei keto beleg op doen, zoals wat sla, waterkers, tuinkers met geitenkaas en wat parmaham of boerenkaas met komkommer, jonge kaas met sla en radijsjes etc.

Piadine

Piadine

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Keto brood (glutenvrij), Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 136kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 75 gram ricotta
  • 1 theelepel psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150º celsius en zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als de eieren uit de koelkast komen, leg ze dan 10-15 minuten in een kom met lauw kraanwater.
  • Splits de eieren. Doe de eiwitten in een beker voor een staafmixer en de eidooiers in een andere kom.
  • Meng de eidooiers met de ricotta, de psyllium en het bakpoeder door elkaar met een garde of een vork.
  • Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. De eiwitten moeten zo stijf zijn, dat als je de beker op zijn kop houdt, ze niet bewegen.
    eiwitten heel stijf kloppen
  • De eiwitten voorzichtig door het eidooier-ricotta mengsel scheppen. Het mengsel moet mooi luchtig worden.
  • Doe een vel bakpapier op een ovenplaat en maak 8 hoopjes beslag op de bakplaat als je kleine piadine wilt of 4 grotere hopen als je de piadine wilt dubbelvouwen.
  • Bak in 10-15 minuten op 150º celsius goudbruin.

Notities

 
 

Nutrition

Calorieën: 136kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 10g | Vetten: 9g | Sodium: 97mg | Potassium: 224mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 404IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 1mg | Calcium: 150mg | Copper: 1mg | Folate: 25µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 9mg | Phosphorus: 215mg | Selenium: 19µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 59% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 29%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.