Kookringen

Kookringen komen in allerlei materialen, vormen en maten. Ze zijn heel handig en je kan ze gebruiken om je eten net wat mooier te presenteren. Ook heel leuk als je voor kinderen kookt!

Metalen kookringen

Ik heb zelf meerdere soorten kookringen.

Ik gebruik metalen kookringen om pannenkoekjes en naan brood te maken. Je kan ze ook prima gebruiken om mini pizza’s te maken.

Ze hebben een diameter van 7, 8 en 10 cm. Ik gebruik de 10 cm ring voor pannenkoekjes, naan brood en mini pizza’s.

Behalve als kookring kan je ze ook gebruiken om cirkels uit te snijden (bijvoorbeeld uit omelet of deeg). Ik gebruik ze bijvoorbeeld om tortilla’s op die manier te maken. Je zou ze dus ook kunnen gebruiken als je canneloni wilt maken.

Als ik nu zelf opnieuw kookringen zou kopen, zou ik weer dezelfde set kopen, want het is volgens mij de enige set met een kookring van 10 cm. Dat is namelijk de kookring die ik het meest gebruik!

Kleinere kookringen zijn prettig voor dessert of om je bloemkoolrijst mooi te presenteren (daar gebruik ik de kookringen met een diameter van 7 en 8 cm voor), maar minder geschikt voor pannenkoeken, naan, mini pizza’s of tortilla’s. Ik vind echt dat je daar een 10 cm ring voor nodig hebt.

Siliconen kookringen

Ik heb sinds kort ook twee siliconen kookringen. Tot nog toe heb ik ze gebruikt voor gebakken ei. Eén is in de vorm van een hart en de andere is in de vorm van een bloem. Beiden komen in een set van 2.

Je kan natuurlijk ook prima een metalen kookring in de vorm van een hart gebruiken, zoals deze.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.