siliconen bakringen

Kookringen

Kookringen komen in allerlei materialen, vormen en maten. Ze zijn heel handig en je kan ze gebruiken om je eten net wat mooier te presenteren. Ook heel leuk als je voor kinderen kookt!

Als je op zoek naar kookringen bent, kan je ook kijken bij de uitsteekringen en garneerringen. Als ze van roestvrijstaal zijn, kan je ook die ringen prima in de pan of oven gebruiken.

Metalen kookringen: goed invetten

Ik heb zelf meerdere soorten kookringen met verschillende diameters , verschillende hoogtes en verschillende vormen.

Ik gebruik metalen kookringen met een diameter van 10 cm om pannenkoekjes en naan brood te maken. Je kan ze ook prima gebruiken om mini pizza’s te maken.

Het is heel belangrijk om een metalen kookring voordat je hem gebruikt goed met boter in te vetten, als je dit niet zorgvuldig doet gaat je eten aan de ring plakken en kan je de ring niet goed verwijderen.

Verschillende diameters: niet te klein

Metalen kookringen komen in een heel aantal maten. Ik heb zelf kookringen met een diameter van 4,5,7, 8 ,9 en 10 cm. Ik gebruik de 10 cm ringen verreweg het vaakste, want dat is een goede maat voor pannenkoekjes, naan brood en mini pizza’s.

Behalve als kookring kan je ze ook gebruiken om cirkels uit te snijden (bijvoorbeeld uit omelet of deeg). Ik gebruik ze bijvoorbeeld om tortilla’s op die manier te maken.

Als ik nu zelf opnieuw kookringen zou kopen, zou ik weer deze mooie grote kookring kopen, want het is volgens mij de enige kookring van 10 cm. Dat is namelijk de kookring die ik het meest gebruik! Bovendien is het handig om meerdere kookringen in dezelfde maat te hebben, zodat je voor elk gezinslid tegelijkertijd je pannenkoekje of andere gerecht kan maken. Als je een stapel pannenkoekjes met slechts één kookring moet maken, duurt het veel te lang.

Kleinere kookringen zijn prettig voor dessert of om je bloemkoolrijst mooi te presenteren (daar gebruik ik de kookringen met een diameter van 7 en 8 cm voor), maar minder geschikt voor pannenkoeken, naan, mini pizza’s of tortilla’s. Ik vind echt dat je daar een 10 cm ring voor nodig hebt.

Verschillende hoogtes: garneerringen

Behalve kookringen kan je ook garneerringen vinden. Garneerringen zijn vaak een stuk duurder en zijn een stuk hoger. Vaak krijg je er een uitsteker bij. Garneerringen kan je natuurlijk heel goed gebruiken om je gerechten mooi te serveren, maar ik gebruik ze ook om gerechten met eiwit te maken, zoals bijvoorbeeld Italiaanse wolken eieren. Gerechten met eiwit hebben heel veel volume en passen daardoor niet goed in een gewone kookring, want die is te laag. Een garneerring is een stuk hoger, de Patisse garneerringen met een diameter van 9 cm zijn maar liefst 9 cm hoog. Dit is dus ideaal om wolken eieren te maken.

Ook hier is het een goed idee om meerdere garneerringen van dezelfde maat te kopen, zodat je meerdere porties tegelijkertijd kan maken.

Verschillende vormen: kookringen of uitsteekringen

Kookringen kan je in verschillende vormen kopen. De meest gebruikte kookringen en garneerringen zijn rond. Maar je kan ook kookringen in de vorm van een hart, bloem of vierkant kopen.

Siliconen kookringen

Ik gebruikte eerst ook regelmatig siliconen kookringen. Ik heb er één is in de vorm van een hart en de andere in de vorm van een bloem. Het voordeel van siliconen kookringen is dat je eten er niet aan vast plakt. Ze zijn dus heel makkelijk te verwijderen zonder dat je gerecht breekt en je kan ze dan direct weer gebruiken zonder ze eerst schoon hoeven te maken en weer in te moeten vetten. Toch ben ik er niet langer zeker van hoe veilig ze op termijn zijn en daarom gebruik is ze nu niet meer. Het probleem is namelijk dat ze eerder beschadigen als je ze met vetten en op hoge temperaturen gebruikt en juist die vetten gebruik je in veel keto recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.