Keto soldaatjes met zacht gekookt ei voor Pasen

Keto soldaatjes

Wie houdt niet van een zacht gekookt eitje met soldaatjes?

Deze keto soldaatjes maak je van keto beschuit. Zodra je het beschuitbeslag uit de magnetron hebt gehaald, snij je het in mooie repen en die bak je af in de voorverwarmde oven. Zo klaar en heel lekker!

Waar komt de naam ‘soldaatjes’ vandaan?

Broodsoldaatjes duiken in 1960 op in kookboeken.

Maar hoe komen ze aan die naam? Oorspronkelijk was het de bedoeling dat soldaatjes evengrote rechte repen brood waren. Als je dan spinazie met gekookte eieren en soldaatjes maakte, zette je de soldaatjes zo rechtop mogelijk tegen de opgehoopte spinazie aan. Zo stonden de soldaatjes dus op wacht.

Er bestaan tegenwoordig zelfs uitsteekvormen om soldaatjes te maken. Die zijn echter lastig te vinden. Jaren geleden zag ik er ééntje bij John Lewis in Londen. Ik heb er nu nog spijt van dat ik hem toen niet heb gekocht, want ze hebben ze niet meer.

Keto soldaatjes met een zacht gekookt ei

Keto Soldaatjes met zacht gekookt ei

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 9 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 471kcal

Ingrediënten

Soldaatjes

  • 35 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel zout

Zacht gekookte eieren

  • 2 eieren

Roomboter

  • 60 gram roomboter

Instructies

Keto soldaatjes

  • Verwarm de oven voor op 200° Celcius.
  • Doe alle ingrediënten voor de soldaatjes in een mok en meng door elkaar met een vork. Vooral de bakpoeder moet goed door gemengd zijn. Doe de bakpoeder zo nodig door een theezeefje om klontjes te vermijden. 
    Soldaatjes beslag
  • Zet de mok 90 seconden in de magnetron op de hoogste stand. 
    beslag in de magnetron
  • Haal het warme beslag uit de mok en snij in de lengte in plakken. Snij elke plak in lange repen. 
    deeg even laten afkoelen
  • Leg de repen op een vel bakpaper op een bakplaat en bak ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de soldaatjes goudbruin en knapperig zijn. 
  • Serveer de soldaatjes met een zachtgekookt ei.
    Keto soldaatjes met zacht gekookt ei voor Pasen

Zacht gekookte eieren

  • Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren toevoegen en het vuur hoog draaien zodat het snel opnieuw gaat koken (borrelen).
  • Zodra het water opnieuw kookt het vuur iets lager draaien, maar het water moet wel zachtjes blijven borrelen. Laat de eieren 6 minuten koken. 
  • Serveer met boter.

Nutrition

Calorieën: 471kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 12g | Vetten: 46g | Sodium: 454mg | Potassium: 192mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 1106IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin D: 2µg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 6µg | Calcium: 124mg | Copper: 1mg | Folate: 31µg | Iron: 2mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 8mg | Phosphorus: 207mg | Selenium: 20µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 86% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 10%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.